Samsunspor Basketbol Projelerini Anlattı

Samsunspor Kulübü, Olağan Genel Kurul sonrası ilk basın toplantısını bugün Nuri Asan Tesisleri’nde düzenledi.

Samsunspor Basketbol Projelerini Anlattı
10 Temmuz 2023 - 19:00
Düzenlenen toplantıda Başkan Vekili Arzu Uslu, Samsunspor Kulübü ve Basketbol Şubesi çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Başkanımız Yüksel Yıldırım önderliğinde Samsunspor Kulübü’nde yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan Vekili Arzu Uslu, “Samsun çok güzel bir spor şehri. Burada çok güzel başarılar oluyor. Bu başarıları duyurma bölümünde doğru hareket etmemiştir. Bunun için daha özverili davranıp, iletişimde kalmalıyız. Şehrimizin bir kere dışarıdaki tanıtımımız için bu çok önemli. Futbol ve basketbol için çok önemli yerlerdeyiz. Buralarda kalabilmemiz için de desteğe ihtiyacımız var. Bizim artık ‘Samsunspor sahipsiz’ kelimesinin de bu sene yıkılacağını düşünüyorum. Eminim ki bu konuda herkes bize yardımcı olacaktır ve elini taşın altına koyacaktır” dedi.
Basketbol maçlarını Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynamak istediklerini belirten Arzu Uslu, “Basketbol Federasyonundan yarın gelecekler ve salonlara bakacaklar. Biz Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda devam etmek istiyoruz. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu hem lokasyon olarak hem de taraftarın etkisi olarak bizim için çok önemli. Yaşar Doğu Spor Salonu’nun olduğu yer hem biraz uzak hem de taraftar etkisi az olur. Büyük maçlarımız da olacak ama normal maçlarda bizim için taraftar desteği çok önemli. Biz burada devam edip, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda iyileştirme yaparak büyütmek istiyoruz. Genlik ve Spor il Müdürümüz Feyzullah Bey ile görüştük ve bize elinden gelen desteği vereceğini iletti. Federasyon da onaylarsa Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Depremzedeler için yapılan şenlikten elde edilen gelirle Hatay’a basketbol sahası yaptırdıklarını belirten Arzu Uslu, “Biz geçen sene Green Golf Kulübü’nde Samsun’daki iş insanı hanımefendilerle ‘Alışveriş Şenliği’ yaptık. Şenlikten elde edilen gelirle de Hatay’ın Altınözü ilçesinde de basketbol sahası yaptırdık. Bundan sonra da bu tür şenliklerimiz olacak. O da Samsunspor Kulübü üzerinden olacak. Basketbol sahasının ismini de ‘Samsunspor Basketbol Sahası’ olarak koyduk. Deprem bölgesindeki çocuklar hala bir evde yaşamadıkları için o alana kurdurduk. Bundan sonraki sosyal projelerimiz de devam edecek” dedi.
Ardından Amatör sporları hakkında da bilgi veren Spor Aktiviteleri Sorumlumuz Murat Alanyurt, “Samsunspor Kulübü bünyesi altında masa tenisi, boks, judo branşlarımızda faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 100 tane Samsunlu çocuğumuz var. Temel amacımız Samsunlu çocuklarımız ile birlikte Milli Takıma kadar getirmek. Türkiye çapında yapılan turnuvalarda belli başarılara kadar geldik. İkinci aşamamız ise Milli Takıma oyuncu yetiştirmek, üçüncü aşama ise olimpiyatlara Samsunsporlu oyuncuları göndermek. Branş takımlarımıza sponsor olmak isteyen varsa bekleriz. Geçen sezon yaklaşık 12 turnuvaya katıldık. Burada Türkiye birincilerimiz ve ikincilerimiz var. Boksta bir kızımız dünya üçüncüsü oldu” diye konuştu.
Akademi çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Damla Beytekin, “Biz 3 yıldır Samsunspor Basketbol akademi olarak çalışmalarımıza başladık. 5-15 yaş arası kız ve erkek çocuklarımızla çalışmalarımız devam ediyor. OMÜ ile bir işbirliği yaptık. Onların tesisleri ve kadrolarından faydalanabilmek için işbirliği yaptık. Yarından itibaren de voleybola başlayacağız. Akademimizde 20 âdete kadar branşlara çıkacağız ama ilk olarak şuanda basketbol ve voleybolu yapacağız” şeklinde konuştu.
Finansal projeler hakkında bilgi veren Finansal Proje Geliştirme Sorumlumuz Zahit Çetin, “Önemli bir dönemde her iki takımımız da Süper Lig’e çıktı. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Samsun şehrimizin Türkiye sporuna çok önemli katkıları olacak. Samsun şehrimizin bu yıl sadece sporla değil, ekonomisiyle de büyüyeceğini düşünüyorum. Spor bir ilham işi. İlham verdiğimiz ve proje ürettiğimiz sürece finansal anlamda bize projede destek olacak kurumlar bulmak açısından rahat edeceğimizi düşünüyoruz. Basketbol altyapımıza da önem vereceğiz. Futbolda olan projelerin bir kısmını burada da yapmak isteriz. Spor anlamında gelişmek istiyoruz. Bunun da altyapısını geliştirmemiz için sağlam bir finansal disiplinle bunu yapabileceğimizi göstermek istiyoruz” dedi.
İş Dünyası ve STK Sorumlusu Serkan Kaya ise, Samsun’a ve Samsunspor’a gönül veren iş dünyası temsilcilerine çağrıda bulunarak, “Bu sene her seneden daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Çünkü hem basketbol hem de futbol olarak kalıcı olmak istiyoruz. Samsunspor Kulübü, Samsun şehrinindir”
Samsunspor Basketbol takımı ve transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Samsunspor Kulübü Basketbol Şubesi Genel Menajeri Emre Ekim, “3 senedir büyük bir emeğin karşılığında şuanda Süper Lig’de olmanın gururunu yaşıyoruz. Futbol takımıyla beraber Atatürklü armayı önümüzdeki sene Süper Lig’de hem futbolda hem de basketbolda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu keyfi yaşayacağız. Bu sürece gelmemizde başkanımız Yüksel Yıldırım önderliğinde, dernek yöneticilerimiz, komitemiz, taraftarlarımız ile bütünleşerek geldiğimiz bir süreç bu. Süper Lig’de 5 yabancılı sistemle oynanıyor. Kendi bütçemiz doğrultusunda yapabileceğimiz en iyi kadroyu yapmaya çalışacağız. Play-Off oynadığımız için 25 Haziran’da sezonumuz bitti. Süper Lig’de bütçemize göre bir takım kurup, yarışmacı bir takım kurmak istiyoruz. Amacımız ligde kalıcı olmak. Şehrimizin bütün dinamikleri ile birlik olursak bence bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. İlk sene çok önemli. Bunun temellerini iyi atmamız gerekiyor. Biz önümüzdeki sezonlarda da Basketbol Süper Lig’inde olmak istiyoruz. Biz şuanda transferler hakkında geniş bir çalışma yapıyoruz. Hem Avrupa’dan hem de Amerika’dan bakıyoruz. Genelde dünyada Amerikalı oyuncu çok fazla. O yüzden oradaki Pazar daha fazla. Hem bizim bütçemize uygun hem de bu şehrin aidiyetine uygun, karakterli sporcular almaya çalışıyoruz. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Samsunspor Kulübümüzün görev dağılımı da şu şekilde oldu;
Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım,
Başkan Vekili Arzu Uslu,
Başkan Yardımcısı Ali Asal,
Genel Sekreter Alper Abdullah Engiz,
Mali İşler Sorumlusu Yaşar Çelik,
Spor Aktiviteleri Sorumlusu Murat Alanyurt,
Hukuk İşleri Sorumlusu Av. Zafer Erdoğan,
İş Dünyası ve STK Sorumlusu Serkan Kaya,
Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Fazlıhan Carus,
Finansal Proje Geliştirme Sorumlusu Zahit Çetin,
İstanbul İş Dünyası Finansal Proje Geliştirme Sorumluları Fatih Hasbal, Hasan Kaya Aşçı ve Abdurrahman Güngör.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum