Reklam
Reklam
Reklam

Samsunspor Basketbol Akademisi Kuruluyor!

Samsunspor Basketbol Takımı Baş antrenörü Gökhan Taştimur, Ocak veya Şubat ayında Samsunspor Basketbol Akademisi kuracaklarını söyledi.

Reklam
Samsunspor Basketbol Akademisi Kuruluyor!
14 Kasım 2019 - 18:36
Reklam
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başantrenörümüz Gökhan Taştimur, ilk olarak takımın durumu ve yeni transferler hakkında bilgi verdi. Gökhan Taştimur, “Sezonun ilk galibiyetini geçen hafta Gemlik Basketbol karşısında aldık. Önemli bir galibiyetti. Hafta içinde de kadromuza Ante Delas’tan sonra Predrag Samardziski’yi dâhil ettik. Predrag Samardziski, Akhisar deplasmanında bizimle birlikte sahada olacak. Darian Townes’in menajeriyle de görüşüyoruz. Henüz fesedilmiş bir şey yok. Şu anda antrenmanlara bizimle birlikte çıkıyor. Çok kısa sürede kimseye zarar vermeden sonuçlanacaktır. Darian Townes’de iyi niyetli ve çalışkan bir oyuncumuzdu. Daha iyi beklentiler, daha mücadeleci ve müdafaa tarafında bizi tamamıyla destekleyecek bir uzuna ihtiyacımız vardı. Predrag Samardziski aslında Samsun’a 3 hafta önce geldi.  İlerleyen günde sohbet havasında ona ‘hadi bu seneyi Samsunspor’da geçir’ dediğimde çok mutlu oldu. O da tekrar burada yeni bir sayfa açmak istedi. Predrag Samardziski, 2011 yılında benim oyuncumdu. Çok başarılı bir sezon geçirmişti. 2 yıl Euro Lig’de oynadı. Ondan sonra da talihsizlikler yaşadı. Akhisar Basketbol deplasmanında da Darian Townes’in yerine Predrag Samardziski olacak” dedi.
Bu sezon basketbol karakterlerini ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Gökhan Taştimur, “Biz ana hatlarıyla bütün bir sezon basketbol karakterimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Benim bilinen bir basketbol karakterim vardır. Bu da az sayı yiyen, disiplinli hücum eden bir kimlikti. Maalesef şu ana kadar bunu istediğimiz yolu kat edemedik. Ama olumlu sinyaller olmaya başladı. Belki de ilk defa Akhisar deplasmanında olacak. Akhisar deplasmanına kazanmaya gidiyoruz. Bu konuda çok iddialıyım. Bizim savunma kimliğimiz oturduktan sonra sizlerde çok daha rahat konuşabileceğim. Benim kimliğimdeki en önemli unsur, Süper Lig’de ve TBL’de en az sayı yiyen takımdım. Şu anda ise en çok sayı yiyen ikinci takımız. Akhisar takımı ligdeki en iyi 3 takımdan biri. Akhisar 3 mağlubiyet aldı. Son toplarda kaybettiler. Bizim oyuncular önceden Süper Lige yükselmiş takımlarda oynayan oyuncularım var. Hepsi gerçekten TBL’de imzası olan, defalarca Süper Lige terfi eden takımlarda oynamış oyuncular. Bu yüzden ben iddialıyım. Çünkü kurgusu olan bir takıma karşı oynayacağız. Bu da daha düzenli oynamamıza sebep olacak. Umarım bu deplasmandan bu hayalimle döneriz” diye konuştu.
SAMSUNSPOR BASKETBOL AKADEMİSİNİ KURACAĞIZ
Samsunspor Basketbol Akademisini kuracaklarını ifade eden Gökhan Taştimur, “Biz adım adım kimliğimizi bulacağız. Kendi sahamızda kaybettiğimiz halde, yenilirken dâhil tadını çıkartan bir taraftar grubu oluşmaya başladı. Bu da beni çok mutlu etti. Biliyorlar ki bu takım daha iyi olacak. Uzun zaman diliminde takımımız güzel şeyler yapacak. Bizim basketbol şubesi olarak hedefimiz altyapı. Samsun’a geri döndüğümde bazı genç yeteneklerin diğer takımlara transfer olduğunu gördüm ve bu da beni çok üzdü. Biz bunu tamir ettikten sonra hiçbir Samsunluyu hatta Karadenizliyi ailelerinden uzak yaşamalarını ve büyümelerini istemiyorum. Uzun vadeli bir organizasyonda Milli Takımımıza, Süper Ligde oynayan Samsunsporumuza 4-5 tane Samsunlu oyunculardan oluşan bir kadro kurulmasını istiyorum. Neticede kesinlikle Samsun’da çok ciddi bir potansiyel var. Yeter ki her şey iyi organize olsun. Sonuçta burası bir spor şehri. Altyapıyı kesinlikle A takımdan daha fazla önemseyeceğiz. Netice olarak da iyi neticeler alacağımızı düşünüyoruz. Ocak veya Şubat başında Samsunspor Basketbol Akademisini kuracağız. Ben de bu konuda çok heyecanlıyım. Başlamak için sabırsızlanıyoruz. Kendi ekibimle birlikte ön çalışmalarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Ardından Samsunspor Basketbol Basın Sözcüsü Erhan Yücetaş ise, basketbol kulübünün bu seneki yapılanması ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Altyapı faaliyetlerini ciddi anlamda önemseyeceklerini belirten Erhan Yücetaş, “Geçen sene Anakent Belediyespor ikinci ligde mücadele ediyordu. Bu sene Samsunspor, basketbol kulübünü devraldı. Ayarlanan bütçeler tamamıyla ikinci lige göre hazırlanmıştı. Daha sonra basketbol birinci ligden bir kontenjan söz konusu olunca aynı bütçe ile bir üst lige terfi ettik. Biz de yönetim olarak hem kadromuzu gözden geçirdik hem de ilk 5 haftalık süreçte arka planda sıkı çalışmalar yapmaya çalıştık. Bir üst ligde mücadele etmek demek daha iyi kadro ve daha iyi bütçe ihtiyacı doğuruyor. Ligdeki diğer 15 rakibimize baktığımız zaman bütçe anlamında hemen hemen ortalama da en az 2-3 katı bütçe ile mücadele ediyorlar. Dolayısıyla bizim burada bu sezon için öncelikle takımımızın ligi mücadele ederek ligi geçirmesi ve altyapı faaliyetlerini ciddi anlamda önemseyerek Samsun’un basketbol sevgisini yükseltecek bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Samsun şehrinin spora karşı duruşu çok net. Dolayısıyla bizde basketbolu sevdirmek, gençlerimizi ve çocuklarımızı basketbol sevdalısı olarak da salonlara çekebilmektir. Altyapı faaliyetleri bizim için önemli. Ocak veya Şubat itibariyle bu konularda çalışmalar yapacağız. Futbol takımımızın mağazaları var. Ürünlerini satıyor. Basketbol ile ilgili de taraftarlarımızdan çok talep var. Bununla ilgili de çalışmalarımızı başlatıyoruz. Basketbol branşı ile ilgili ürünler yakın zamanda taraftarlarımızla buluşacak. Sosyal tesislerimiz Samsun’da çok fazla. Bununla ilgili takımı halkla buluşturabilmek, onları da basketbolun içine katabilmek için farklı etkinlikler ve aktiviteler planlıyoruz” dedi.
Samsunspor basketbol takımına destek olmak için sponsorlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Erhan Yücetaş, “Bütün taraftarlarımızın beklentisi tabi ki başarı. Biraz sabretme dönemindeyiz. Hepsinin desteğine çok fazla ihtiyacımız var. Daha önceki iç sahada oynadığımız maçlarda salona gelenler veya online izleyen taraftarlarımız mücadelesi çok yüksek bir takım görmüşlerdi. Yakın zamanda daha iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. Ante Delas ile birlikte Predrag Samardziski de aramıza katıldı. Takım kalitesini üst seviyeye çıkartıp savunma kurgusunu da oturtursak taraftarımızın da skor anlamında memnun olacağı mücadeleci bir Samsunspor Basketbol Kulübü olma yolunda ilerliyoruz. Spor, bir başarı ve sevgi yoğunluğunun olduğu bir organizasyondur. Fakat buradaki en önemli konu maalesef bütçe kısmı. Özellikle burada Samsunspor’da takıma destek olmak için rol alacak markalara, şirketlere ihtiyacımız var. Sponsorluk, saha reklamları anlamında bunlara ihtiyacımız var. Hem ikinci ligde hem de süper ligde basketbol takımları isim sponsorları, saha sponsorları gibi önemli gelirler elde ediyor. Bu da bütçeyi rahatlatıyor. Doğru oyuncu transferlerine imkan sağlıyor, takım kalitesini daha yukarılara taşıyor. Yönetim olarak bunu önemsiyoruz” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum