Samsunlu Ailenin Almanya'daki Başarısı!

Samsunlu Yılmaz Ailesi’nin Almanya’daki başarısı Türkiye’nin gururu oldu.

Samsunlu Ailenin Almanya'daki Başarısı!
16 Nisan 2022 - 00:38
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Berlin de Samsun Yılmaz Ailesi’nin Birlikte Yaşam Evlerinin 6. sının açılışını yaptı.
Dosteli adı altında evlerde yaşlı bakım hizmeti yapan ve Birlikte Yaşam Evleri bulunun Samsunlu Yılmaz Ailesi Berlin ve Frankfurt ta 150’nin üzerinde çalışanı ile 2.000 den fazla kişiye hizmet veriyor.
Ayrıca Dosteli Almanya’daki işsiz Türk ailelere verdikleri eğitimler ile iş imkânı sağlıyor.
Samsunlu Yılmaz Ailesinin Dosteli Kurucusu ve Genel Koordinatörü Serap Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile birlikte Berlin deki 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi açılışında Samsunlu Yılmaz Ailesi ile bir araya gelerek Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarımıza verilen hizmetler ile çalışma imkânı hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Dosteli Almanya’daki çalışmaları hakkında bilgi alarak Berlin deki 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışı Bakan Yanık Yaptı
Bakan Derya Yanık açılışta yaptığı konuşmada; “ Dosteli adı altında Almanya da hizmet veren Samsunlu Yılmaz Ailesine ve dünyanın her yerinde Türkiye’nin gururu olan Türk iş insanlarına teşekkür ediyoruz ve ülke olarak her türlü sorunlarında yanlarında olmaya gayret
ediyoruz. Berlin'de yaşayan vatandaşlarımıza sağlık ve bakım hizmetlerinde destek olan 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi'nin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Berlin ve Frankfurt'ta
Dosteli Genel Koordinatörü Serap Yılmaz ise “Türkiye den gelerek açılışımıza katılan sayın bakamımıza ve beraberindeki heyete teşekkür ederiz. Dosteli Almanya'da Berlin ve Frankfurt'ta 150’nin üzerinde çalışanı ile 2.000’nin üzerinde insana bakım ve sağlık konusunda hizmet vermektedir. Berlin'de Dosteli'nin 6. Birlikte Yaşam Evi'nin açıyoruz. Dosteli sadece evde bakım ve sağlık hizmeti vermiyor. Açtığımız bu Berlin'deki 6. Birlikte Yaşam Evlerimizde sosyal yaşam hayatını da yaşatıyoruz. Sadece bakım ve sağlık hizmetleri değil kültürel ve sosyal etkinlikler ile birlikte yaşlanmanın mutlu ve huzurlu paylaşımını sağlıyoruz. Bunu yaparken de çalışma arkadaşlarımızı evlerinde işsiz oturan Türk vatandaşlarımızdan seçiyoruz. Onların eğitimini sağlıyor, sonrasında çalışma hayatına sokuyoruz. Dosteli’nin yaptığı çalışmayı 2 yönlü düşünebilirsiniz. Bir taraftan yaptığı hizmetlerle bir iş yaparken diğer yandan da evlerinde boş oturan işsiz Türk vatandaşlarımıza verdiğimiz eğitimler ile iş imkânı sayımızı artırarak onların iş sahibi olmalarına imkân sağlıyoruz” dedi.
Serap Yılmaz, Samsun'da Dosteli Yaşlı Bakım Derneği'nin de Kurucu Başkan ve Türkiye'de birçok projenin sahibi olarak da görev yaptı. Ayrıca, dönem dönem Türkiye'de bulunarak konusundaki çalışmalara ve projelere destek veriyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum