SAMSUN'DA DEVLETİN YERİNE GASP!...

Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan eski havaalanı bölgesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi bitişiğindeki yer, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından hastaneye giden vatandaşlar için oto

SAMSUN'DA DEVLETİN YERİNE GASP!...
17 Temmuz 2019 - 08:45
Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan eski havaalanı bölgesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi bitişiğindeki yer, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından hastaneye giden vatandaşlar için otopark olarak kullanılıyordu.
Milli Emlak müdürlüğüne ait olan bu yer, Samsun Sağlık Müdürlüğü tarafından iki yıllığına tahsis edilmişti. İki yıllık süresi dolan otopark için Milli Emlak Müdürlüğü 12.07.2019 günü Sağlık Müdürlüğüne tahsis sürenizin dolduğu, bu yer ile ilgili olarak görüşlerinin sorulduğu bir yazı yazıldı. Sağlık Müdürlüğü de aynı gün yazıya cevaben biz bu yeri kamu yararına kullanmaya devam edeceklerini beldirmiş.
Cevap yazısının üzerinden 3 gün geçmiş. Bu üç gün de tatil olduğundan mesai 16.07.2019 Salı günü başladı.
Buraya kadar her şey normal seyrinde gidiyordu. Ancak Haber merkezimize gelen ihbarda; Otoparkın bir otopark firması tarafından işgal edildiğini bilgisi geldi.
Yapılan ihbarda; Vatandaşlar daha önce buranın hastaneye ait olduğunu, hastaneye gelen vatandaşların bu otoparkı ücretsiz olarak kullandığını, şimdi ise otoparka giren vatandalara giriş saatini belitten firma ismi yazan bir fiş verildiğini, çıkışta o fişi ibraz edip vatandaştan yaptığı otopark süresi kadar ücret aldıklarını, bu aldıkları ücret karşılığında herhangi bir fiş veya fatura verilmediğini söylediler.
BURASI DAĞBAŞI MI?
Bunun üzerine haber ekiplerimiz olay ile ilgili yaptıkları araştırmada; Otoparka giren-çıkan vatandaşlar; Bu otopark Salı günü sabah saatlerinden itibaren bir otopark firması tarafından işgal edilerek otoparka giren-çıkan araçlardan otopark ücreti alındığını tespit etti.
Vatandaşlardan alınan bilgiler doğrultusunda; Konu ile ilgili olarak firma adına otoparkta görev yapan personele neden ücret alıyorsunuz, aldığınız ücretin fiş veya faturasını neden vermiyorsunuz diye sorulduğunda; Bürosudur işlemlerimiz devam ediyor, yazar kasamız daha gelmedi, fiş veriyoruz işte fişimiz diye cevaplar verdiler.
Bunun üzerine bu yapılan uygulamanın yasal olmadığı söylendiğinde kime şikâyet ederseniz edin, bizim iznimiz var diyerek vatandaşları azarladıkları görüldü.
Haber ekibimiz konu ile ilgili olarak; Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri ile görüştüğümüzde, onların da şaşkın olduklarını, biz de şimdi öğrendik gördük, hemen otoparkı işletenlerle görüşüldüğünü, otopark işletmecisinin avukatı olduğunu söyleyen A. E bizim iznimiz var, bütün belgeleri size getirip göstereceğiz, Sayın valimizin de bilgisi var diye bize ifade etiler. Şu ana kadar da bize herhangi bir belge veya evrak getiren olmadı şeklinde ifade ettiler.
DEVLETİN MALINI KİM KORUYACAK?

https://youtu.be/1KkerXMvs2E

Bunun üzerine yerin sahibi olan Milli Emlak müdürlüğü ile görüşme yapıldı. Bahse konu ile ilgili sorular soruldu Milli Emlak müdürlüğü bizim ekiplerimiz irtibata geçti..  Bize bilgi yeni geldi, ekiplerimizi gönderdik, tutanak tutuldu gerekli cezai işlemler yapıldı diye cevap verildi. Bunun üzerine ekibimiz, Milli Emlak müdürüne bu nasıl iş, burası dağbaşı mı? Sizin izniniz olmadan Devletin yerini nasıl işgal ederler. Devletin yerini kim koruyacak,  Otopark firması hala vatandaştan otopark ücreti alıyor. Nasıl çıkartamazsınız diye sorular sorduğunda çıkartılacağı şeklinde cevap verildi.
BU NASIL BİR BÜROKRASİ?
Haber ekiplerimiz bu olayın peşinde saat 17.00’ya kadar araştırma yaptı. Konuyla ilgili bütün birimlere haber verdiler.
Maalesef; Hantal bürokrasimiz, vurdumduymazlığımız, bananeciliğimiz, görev beceriksizliğimiz tam hızıyla devam ediyor.
Devletin yerini işgal edenler, vatandaşlara vay be dedirtiyor! Sayın valimiz Osman Kaymak Beyi bile işin içine katacak kadar pişkinler.
Samsun valisi Sayın Osman Kaymak Beye de bu konuda haber verildi.
Devletin polisi öğleden sonra iki sefer olay mahalline gitti. İşgalci hala işgaline devam ediyordu.
ŞİMDİ BURADAN SAMSUN’U YÖNETENLERE SORUYORUZ?
*** Milli Emlak Müdürlüğünün haberi olmadan buraya nasıl giriyorlar?
*** Bu işgalcilerin arkalarında hangi siyasetçiler var?
*** Devletin yeri nasıl işgal edilir?
*** Burası dağbaşı mı?
*** Yöneticiler o görevlerinde ne için varlar?
*** Samsun’da böyle işgal edilen ne kadar yer var?
*** Bütün bunlara rağmen, nasıl bu işgalciler bu otoparkı çalıştırmaya devam edebiliyorlar?
*** Devlet kendini korumakta aciz mi?
Kamuoyu, Sayın valimizden bu soruların cevabını bekliyor!…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum