Samsun'da Anma Programı Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumu İle Başladı

Cumhuriyet Bayramı’nın 96’inci Yıl Kutlama Programı, Samsun Valisi Osman Kaymak ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı

Samsun'da Anma Programı Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumu İle Başladı
29 Ekim 2019 - 10:28
Cumhuriyet Bayramı’nın 96’inci Yıl Kutlama Programı, Samsun Valisi Osman Kaymak ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.
Tören, Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.
VALİ OSMAN KAYMAK DUGULARINI YAZDI
Daha sonra Valimiz Sayın Osman Kaymak, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, şeref defterine; “Başkanlığınızdaki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilan ettiği, milletimizin en büyük eseri Cumhuriyetimizi, 96. yılına ulaştırmanın gururu ve heyecanıyla milletçe huzurunuzdayız. Her satırı kahramanlıklarla dolu çetin mücadelelerin destansı eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin, görkemli başarılarıyla övünüyor, emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyor ve muasır medeniyetler seviyesini aşmak için azimle ve inançla çalışıyoruz. Milletimiz bu süreçte bağımsızlığından ödün vermeden, öngördüğünüz büyük hedeflerin ışığında cumhuriyetin temel değerlerini korumaya ve demokratik gelişimini sürdürmeye kararlıdır. Cumhuriyetimize hayat veren ruh, dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe “Demokrasi Destanı” olarak kazınan 15 Temmuz direnişi de bu ruh ve iradenin gözler önüne serilişidir. Tüm dünyadaki değişimleri şekillendiren Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yılı vesilesiyle başta şahsınız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor ve hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun’’ yazdı.
Törene ayrıca, İYİ Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İbrahim Güven, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile askeri ve mülki erkân katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum