SAMSUN'A DEĞİL BÖLGEMİZE KATKI SAĞLIYOR!

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2’inci  kez düzenlenen ‘Samsun 2018 Evleniyoruz Fuarı’ kapsamında Konut Projeleri, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet,

SAMSUN'A DEĞİL BÖLGEMİZE KATKI SAĞLIYOR!
09 Şubat 2018 - 00:11
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2’inci  kez düzenlenen ‘Samsun 2018 Evleniyoruz Fuarı’ kapsamında Konut Projeleri, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet, Çeyiz, Halı, Düğün Organizasyonu, Beyaz Eşya ve Ev Elektroniği stantlarının bulunduğu Fuarın açılışını gerçekleştirdi.
08-11 Şubat tarihlerinde açık kalacak olan 2. Evleniyoruz Fuarı’nın açılış törenine Vali Osman Kaymak’ın yanı sıra, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bafra  Belediye Başkanı Zihni Şahin, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Samsunspor futbolcuları ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
2018 FUARI BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖNEMLİ
Açılış töreni öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz yaptığı konuşmasında, “Başarılı bir fuar sezonunun ardından kentte 2018 yılının ilk fuarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evleniyoruz 2018 Fuarı bizim açımızdan çok önemli bir fuar. Fuarımız yalnızca ticari bağlantılar yapılmasına vesile olmayacak, yeni trendler, bu ürünlerin modasının en yeni ve en güzel ürünleri de beğeniye sunulacak. Fuarımız Karadeniz bölge ekonomisinin ve iç ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
SAMSUN UÇUŞLARIYLA SAĞLAYABİLİRİZ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Bizim fuarcılık sürecinde atmamız gereken küçük bir adım var. Bu adımla fuarımızı Karadeniz havzasının yakından takip ettiği bir fuar haline getirebiliriz. Bu tanınırlığı da Krasnodar-Samsun uçuşlarıyla sağlayabiliriz. Krasnodar-Samsun arasında haftada en az 2 gün yapılacak tarifeli uçuş gerçekleştirsek, bunu programlı bir hale getirsek, şu anda aramızda Rusya’dan, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan misafirlerimiz olabilirdi. İşleri büyütmek için mutlaka kendi küçük pazarımızın dışında büyük bir pazara açılmamız gerekiyor. Toplumun en önemli öğesi ailedir. Gelecek yıl 50-60 çiftimizi toplu nikâh törenimiz ile burada evlendireceğiz inşallah” diye konuştu.
VALİLİK OLARAK BİZ DE BUNLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Samsun’un her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Vali Osman Kaymak, “Bu fuar alanının yapılması Samsun için gerçekten büyük ölçekli bir il yapma konusunda atılan çok önemli bir adım. O yönüyle öncelikle bu fuar merkezini ilimize kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz bunu daha da geliştirmemiz lazım. Ekonominin, ticaretin, turizmin ve tanıtımın temel öğelerinden birisi artık fuarlar. Valilik olarak biz de bunları çok önemsiyoruz. Burada açılışını yaptığımız fuarlar sadece Samsun’a değil bölgemize katkı sağlıyor. Biliyorsunuz önceki yıllarda Samsun, İzmir’le birlikte Türkiye’nin fuar kentiydi. Artık bu fuarlarla Samsun’un eski konumuna döneceğini düşünüyorum” dedi.
 MUTLAKA BİR KİTAPLIK OLUŞTURMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ
Samsun’un bir spor, sağlık, turizm ve tarım kenti olduğunu kaydeden Vali  Kaymak, bu fuarların tanıtımda çok büyük önemi olduğunu belirterek, “Samsunspor da Samsun’un tanıtımında çok önemli ortak payda ve markalardan birisi. Değerli Genel Müdürümüze Samsunspor için burada bir stant açtıkları ve destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Samsunspor da içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi aşma konusunda bize ümit veriyor. Bütün Samsunluların destekleri onlarla. Ümit edelim, Samsunspor eski ihtişamlı günlerine kavuşsun. Biz de bu konuda gayretimiz olduğu için kendimizi mutlu sayıyoruz. Samsun İçin Okuma Vakti’ projesi Evlenecek gençlerimize de evlerinde mutlaka bir kitaplık oluşturmalarını tavsiye ediyoruz. Kitap okudukları zaman gerçekten mutlu olacaklardır, kitap okumak bir mutluluk yoludur diye düşünüyorum. Biliyorsunuz nüfusumuz azalmaya başladı. Artık dünyayla rekabet açısından nüfus çok önemli bir alan olarak görülüyor. Etkin nüfusun artması açısından da evlilik önemli. Evlenecek gençlerimize mutluluklar diliyoruz” şeklinde konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLER VAR
Konuşmasının sonunda, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili de bir açıklama yapan Vali Kaymak, “Bu operasyon ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgilidir. Bu operasyon yapılamasaydı orada kurulacak olan Kürt devleti Türkiye’nin güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye düşürecekti. Görüyorsunuz o bölgeden bizim illerimizi rahatsız edici şekilde füzeler atılıyor ve askerlerimiz şehit oluyor. Bu operasyon kaçınılmazdı. Bazı Medya kuruluşları tarafından bu operasyon gerekli değildi şeklinde bir algı yaratıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Yıllardır Türkiye’de askerlerimizi şehit eden PKK belası bugün orada tam bir çekirdek bularak, kendisine iyi bir konum yakalamak istiyor. Bunu yapması durumunda güvenliğimiz tehlikede olacaktır. Biz orada Kürtlere karşı bir operasyon yapmıyoruz, terörist bir örgüte karşı mücadele veriyoruz. Oraya işgalci olarak da girmiyoruz, askerimiz, Mehmetçiğimiz huzur getirmek için orada. Rabbim yardımcıları olsun, onları muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Osman Kaymak, ‘2’inci Evleniyoruz Fuarı’nın açılış kartelasını ve pastasını diğer katılımcılarla birlikte keserek, fuarda yer alan stantları gezdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum