Samsun'un Trafik Sorunu 25 Yıldır Çözülemedi

Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, esnafın sanatkarın devlet tarafından korunması gerektiğini belirtti.

Samsun'un Trafik Sorunu 25 Yıldır Çözülemedi
10 Şubat 2024 - 19:44
Güney, ziyaret sırasında trafik konusuna da değinerek, “25 yıldır iktidar partisi tarafından yönetilen Samsun’da trafik sorunu çözüldü mü? Yusuf Ziya Yılmaz’ın 25 yıl önceki seçim vaadiydi trafik sorununun çözümü. 25 yıldır hala çözülemedi” diye konuştu.
Üretemiyorsanız Üretenlerin Kölesi Olursun
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek ve esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi. Üretimden bahseden Adem Güney, “Üreten toplumlar, medeniyet kuran toplumlardır. Eğer üretemiyorsanız, üretenlerin kölesi oluyorsunuz. Dikkat edin, dünyayı yönetenler, üreten devletlerdir. Üretmeyenler ise bir şekilde onu temin edecek, satın alacak. Şu anda batının, dünya üzerindeki hâkimiyeti üretimden kaynaklanıyor. Maalesef ülkemizde, şehrimizde, üretim ekonomisine dönük bir altyapı çalışması yapılamadı. Üretimin de lokomotifi küçük esnaf ve sanatkârlardır. Siz ne kadar büyük fabrikalar kurarsanız kurun, organize sanayi bölgeleri kurarsanız kurun. Eğer yanında küçük sanayi, esnaf, sanatkâr yok ise o fabrikalar yürümüyor. O küçük sanayi, büyük sanayinin temeli oluyor” dedi.
Esnafı, Sanatkârı Devlet Korumak Zorunda
Esnafı, sanatkarı devletin korumak zorunda olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Üretim yapılabilmesi için esnafın, sanatkarın korunması ve gelecek nesillere de o sanatı, üretimi aktarılması lazım. Maalesef ülkemizde ve Samsunumuzda bu noktada esnafımız sıkıntı çekiyor. Geçenlerde Gülsan Sanayi Sitesine gittik. Vatandaş, ‘Başkanım ben üretmek istiyorum’ diyor. Gülsan’daki taşınmaza 1 milyon değer biçiliyor, Toybelen’deki sanayi sitesine 4 milyon, 5 milyon, 6 milyon değer biçiliyor. Nasıl alacak esnaf buraları. Esnafı ayakta tutmak lazım” ifadelerini kullandı.
Adem Güney, sanayi sitelerini geliştireceklerini, üretim noktasında da her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.
Ulaşım ile ilgili konulara da değinen Adem Güney şöyle konuştu;
Trafik Sorunu 25 Yıldır Çözülemedi
“Samsun’da sokak sokak dolaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde soruyoruz ‘En büyük sorununuz nedir?’ diye. ‘Başkanım, yolumuz yok, kaldırımımız yok’ diyorlar. Allah selamet versin. Kemal Vehbi Gül Bey zamanında dökülen asfaltlarla idare ediyoruz. Bundan yaklaşık 25 sene önce Yusuf Ziya Yılmaz büyükşehir belediyesi için aday olduğunda, Samsun’un en önemli kent sorunu olarak trafiği göstermişti. Broşürü elimizde. 25 sene önce o zaman Fazilet Partisi’nde karşısında bizim adayımız Cemal Yılmaz Demir'di. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da o dönem bize destek vermek için bir haftalığına Samsun’a gelmişti. Samsun’da bizimle birlikte kampanya sürecine katılmıştı. Trafik sorunu çekilmez hale gelmişti. Yusuf Ziya Yılmaz’ın da ‘trafik sorununu çözeceğiz’ diye vaatleri vardı. Şu anda trafik sorunu devam ediyor mu? Maalesef ediyor. Hala 25 senedir bu sorun çözülemedi.”
Ak Parti’ye Ulaşım İle İlgili Eleştiri
25 senedir Samsun’un iktidar partisi belediyesi tarafından yönetildiğini vurgulayan Adem Güney, “Ben il başkanıyken doğu çevre yoluyla alakalı bir çalışma yapmıştık. Canik’i ikiye ayıran köprü var ya, ona da müsaade etmiyorduk. Hatta il başkanları toplantısında Binali Bey dedi ki, ‘Kardeşim niye müsaade etmiyorsun?’ Dedim ki, doğu çevre yolunu yapmamız lazım. Çok güzel bir proje hazırladık. Yusuf başkan dedi ki, ‘O pahalı bir proje.’ Biz ısrarla Canik’i ikiye ayıran o üst geçitlere ayrılacak kaynağın doğu çevre yoluna aktarılmasını istedik. Canik’in o yoluna 110 trilyon bulundu. Bizim projemiz 540 trilyondu. Dedik ki; ‘Başkanım beşte birini bulmuşuz. 110 trilyonu bulduk, buraya aktaralım. Başlayalım 2 senede burayı çözeriz.’ Ama dinletemedik. Tabii ön görmek, vizyoner olmak lazım. Batı çevre yoluyla alakalı çalışmalarımız vardı. Ancak işte biz sonradan istifa ettik. Hızlı treni mesela sık sık gündeme getiriyordum. İl başkanları toplantısında bir gün söz aldım dedim ki; ‘Hızlı tren Erzincan'a gidiyor. Öyle bir proje hazırlanıyor da niçin Samsun'a gelmiyor? Niçin Karadeniz'e gelmiyor? Karadeniz'i İç Anadolu'ya, Akdeniz'e bağlayalım. Hızlı tren lazım. Bir de karşı taraf, esas hedefimiz karşı taraf. Rusya, Ukrayna o tarafa çekeriz bir gün. Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘Binali bey, başkan ne istiyor’ dedi. Binali bey de ‘Efendim 7 milyar dolar para istiyor’ dedi. Aslında o kadar para değildi. O zaman ki Bayındırlık ve İskân Bakanımız da Mustafa Demir’di. Bizi fırçaladı, ‘Başkan boyundan büyük işler kalkışıyorsun. O 2030 projesinde dahi yok’ Bunu söylediler. Şimdi hızlı treni 2053 yılı vizyon belgesine koymuşlar. Eğer Samsun-Ankara arasında hızlı tren olsa Samsun gelişecek. Samsun geliştikçe esnafımız kazanacak, halkımız kazanacak. Çorum, Amasya, Kırıkkale ve Ankara o yerleşim merkezlerini Samsun'a taşıyacak bir projeydi” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin anısına Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney’e Zülfikar kılıcı hediye etti.
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum