Reklam
Reklam
Reklam

Samsun Türkiye'nin Kurtuluşunu Müjdeleyen Şehirdir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda şu ifadeleri kullandı; “19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır.

Reklam
Samsun Türkiye'nin Kurtuluşunu Müjdeleyen Şehirdir
19 Mayıs 2020 - 14:46 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 15:16
Reklam
 İstiklal meşalesinin yandığı ve Türkiye Cumhuriyetine giden yolda ilk adımın atıldığı Samsun’dan, 101 yıl önce bugün başlayan bu mücadelenin ruhunu herkesin çok iyi anlaması, benimsemesi gerekmektedir.
Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs'ın, aziz milletin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür.
Türk milletinin kahramanlıklarını, fedakârlıklarını, söz konusu vatan olduğunda nasıl kenetlendiğini, bu önemli tarihlerde ve sonrasında yaşananlarda görmemiz mümkündür.
Samsun, bu anlamda Türkiye’nin kurtuluşunu müjdeleyen bir şehirdir. Bugün bu topraklarda başımız dik ve onurla yaşıyorsak, 101 yıl önce bu şehirde kıvılcımı tutuşturulan İstiklal ruhu sayesindedir.
İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de bir göstergesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk milletinin güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devralacak gençlerimize bu anlamda büyük görevler düşmektedir.
Gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir.
Bu duygu ve düşüncelerin ışığında ülkemizin geleceği gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkesi ve milleti için şahadete yürümekte tereddüt etmemiş tüm şehitleri rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum.”
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum