Reklam
Reklam
Reklam

Samsun Ticaret, Üretim ve Sanayi Merkezi Olmayı Hak Eden Bir İldir

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4. kez düzenlenen ‘Samsun 2020 EV’leniyoruz Fuarı’ kapsamında Konut Projeleri, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet, Çeyiz, Halı, Düğün Organizasyonu, Beyaz Eşya ve Ev Elektroniği stantlarının bulunduğu fuarın açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak, protokol üyeleriyle beraber gerçekleştirdi.

Reklam
Samsun Ticaret, Üretim ve Sanayi Merkezi Olmayı Hak Eden Bir İldir
29 Ocak 2020 - 20:50 - Güncelleme: 29 Ocak 2020 - 21:08
Reklam
Açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarda Karadeniz Bölgesi’ndeki firmaların yer aldığı ifade eden TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, “4 yıl önce yeni bir konu başlığı olarak Samsun'da yapmış olduğumuz Samsun EV'leniyoruz Fuar'ı bugün çok önemli bir yol kat ederek sektörün en önemli fuarı haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıl Samsun EV'leniyoruz Fuarı'nda 40 bin misafir ağırladık. Yaptığımız yoğun ve etkin tanıtım çalışmaları ile bu sayının bu yıl çok daha üstüne çıkacağız. Ziyaretçilerimiz en yeni ürünleri ve ihtiyaç duyacakları birçok şeyi fuarımızda bulabilecekler” dedi.
Samsun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler yaptığı konuşmasında, "Samsun Ev'leniyoruz Fuarı'na birçok esnaf ve sanatkârlar katılıyor. Dolayısıyla esnaf halk ile buluşacak. Fuarlar esnafımızı mutlu edecek, önemli tanıtım ve iş bağlantıları sağlayacaktır. Evlenecek ve evini yenileyecek tüm ziyaretçiler Samsun Ev'leniyoruz Fuarı'nda istediklerini rahatlıkla bulabilecektir" dedi.
Samsun'un bölge ve Türkiye genelinde cazip ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmasında, "Samsun Kuzey'in, Karadeniz'in merkezi. İç Anadolu'nun da kuzeye açılan bir kapısı ve önemli bir ticaret merkezidir. Hemen hemen her alanda da bir potansiyele sahip. Kültür, sanat, eğitim, sağlık ve tarımda özellikle üniversite noktasında da çok iyi bir konumdayız. Fuarlarımızı Samsunumuza hep birlikte kazandırdık. Fuarcılık aslında bir evrim geçiriyor. Dijital teknolojinin, özellikle bilgisayar ve internetin etkin kullanıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu konuda emek vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Olmazsa olmaz şey, markalaşmadır. Ticarette marka olmak buradan geçiyor. Dolayısıyla Samsun'da da TÜYAP Fuarcılık güzel işletiliyor. Düzenlediğimiz fuarlar, Türkiye'de alanlarında en iyi olma noktasında emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin Samsun’un ticari ve ekonomik yönden kalkınmasına büyük katkılar sağladığına dikkat çeken Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bugün 4. kez düzenlenen ‘Samsun 2020 EV’leniyoruz Fuarı’nı açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Özellikle bu fuarlar sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi, alıcı ve satıcının buluşması anlamında ekonomiye büyük katkı yapmaktadır. Evlenmek bütün insan hayatında önemli bir evredir. Herkesin en iyi düğünü yapma, en iyi ürünü alma gibi talebi olması nedeniyle de bu sektörün tüketicilerin karşısına çıkması ve buluşmaları için fuarın burada açılması Samsunumuz ve bölgemiz için gerçekten büyük bir imkândır. Katılımcılar ümit ederim ki fuarda bol bol bağlantılar kurarak fuara katılmanın avantajını görmüş olurlar” dedi.
Elâzığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Vali Osman Kaymak, “Türkiye artık deprem bölgesi ve bu depremler olmaya devam edecektir. Bu bir doğa olayı olduğu için önüne geçemiyoruz ama depremle yaşayıp depremlere karşı tedbir alma konusunda bilinçli olmamız gerekiyor. Elazığ depremi 6,8 olarak büyük bir deprem. Daha önceki depremlerle kıyaslandığında daha fazla bina yıkılıyor ve ölü sayısı da çok daha fazla oluyordu. Her vatandaşımızın ciddi bir şekilde tedbir alması gerekiyor. Bütün vatandaşlarımız bugünden itibaren, oturduğu binayı sorgulatsın. Binanın zemini sağlam mı, statiği ve taşıma sistemleri sağlam mı, ne zaman yapılmış, deneyleri ve testleri yapılmış mı, betonların içerisinden alınan numunelerden dayanıklılık testi yapılmış mı? Bunlara bakılması ve dikkat edilmesi gerekiyor. Arkadaşlar, deprem bölgesinde depremzedelere eski malzeme istenmiyor. Özellikle ısınmak için katalitik sobalar isteniyor. Bunlarda kısmen gönderildi. Lütfen yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız AFAD’ın hesaplarına yardımlarını yapabilirler” dedi.
Samsun Lojistik Merkezi ve Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Samsun’un ortak aklın ve ortak paydanın ürünü olduğunu belirten Vali Kaymak konuşmasının sonunda, “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve bütün kurumlar bir araya gelerek fuar merkezi kuruldu. Fuarımız yılda 6-7 fuar ile gerçekten Samsun’a ve ülke ekonomisine katkı yapmaktadır. Bu ortak çalışmanın sonucudur. Samsun Lojistik Merkezimize demir yolunun yapılmasıyla ülke ekonomisine büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Samsun dört ulaşım ağı üzerinde bulunması nedeniyle büyük bir potansiyele sahiptir. Samsun ticaret, üretim ve sanayi merkezi olmayı hak eden bir ildir. Bunun için potansiyelimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu fuarlar gerçek manada ilimizin tanıtılmasında büyük bir katkı sağlıyor. Bu fuarlarımıza katılanların 50 bin veya 100 binleri bulması şüphesiz hep birlikte sahip çıkmamıza bağlıdır. Sadece Samsunlu firmaların değil uluslararası bir fuar hüviyeti anlamında da çalışmak durumundayız. Samsun'un ekonomik yönden daha ileriye gitmesi birlik ve beraberliğimize bağlıdır.
Sanayileşme anlamında çok ciddi adımlar atıyoruz. 6-7 tane organize sanayi bölgemiz var ama Samsun merkezde sanayici arkadaşlarımızın yer taleplerini çözememiştik. Ama iki bakanımızın gelişinden sonra ciddi şekilde 3 bin dönümü aşacak büyük bir organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarına başladık. Kalıcı sürdürülebilir kalkınma açısından sanayileşmek zorundayız. Şehrinizde güçlü sanayi kuruluşlarınız yoksa biz bu gençliğe gelecekte yeteri kadar iş, aş bulamayız. Şehir sanayileşme konusunda bir araya gelmek zorundadır. El ele vermek durumundayız. Bu konuların çözümü için bütün kurumlarımızla çalışıyoruz. Şehrimizin yüksek potansiyeli var. Çok değerli insan yapısı var. Yapılan ihracatlara baktığımızda bir tarım kenti olduğumuzu söylüyoruz ama tarım ürünümüz fazla yok. Tarım sanayimizi ihracata yönelik geliştirmek durumundayız. Fuarımıza katılan firmalara başarılar diliyorum. Fuarımızın güzelliklere vesile olması dileğiyle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleriyle birlikte  ‘4. EV’leniyoruz Fuarı’nın açılış kurdelasını keserek, fuarda yer alan stantları gezdi.
29 Ocak-02 Şubat tarihlerinde açık kalacak olan 4. EV’leniyoruz Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum