Samsun Ortak Güçle Geleceğe Yürüyor

İlkadım Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, devam eden yatırımlara ilişkin değerlendirme yaptı. Başkan Demir,” Samsun ortak güçle geleceğe yürüyor” dedi.

Samsun Ortak Güçle Geleceğe Yürüyor
10 Eylül 2023 - 13:17
Ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunun yerine 3 kat olarak inşa edilen İlkadım Spor Kompleksi projesi hızla yükselmeye devam ediyor. Projede hentbol, basketbol, voleybol antrenman sahaları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, fin hamamı ve resmi turnuvaların düzenlenebileceği 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonu yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 23 Ağustos’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan ek protokol ile çalışmaların daha da hızlandığı proje alanında incelemeler yaptı. 
İncelemelerinin ardından açıklama yapan ve ortak gücün şehirlerin hızlı kalkınmasındaki önemini vurgulayan Başkan Demir; Bu şehirde çalışmaların ortak güçle daha nasıl hızla yükseldiğine en güzel örneklerden biri İlkadım Spor Kompleksi projemiz. Bu projeyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı ile ek protokol imzaladık. Bu protokol ile 100 milyon lira destek almış olacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk’e, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a ve milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje çok önemli. Yüz bin nüfusa hizmet verecek. Bireysel ve takım sporlarına imkan tanıyan, ikinci katında yüzme havuzu olan bu muhteşem muhteşem projeyi en kısa sürede tamamlayarak haklımızın hizmetine sunacağız” dedi
SAMSUN BU KONUDA ÖRNEK
Samsun’un birliktelik noktasında örnek olduğuna da dikkat çeken Başkan Demir, “Şehirlerin gelişmesi ve kalkınmasında genel siyaset aktörleri, şehir bürokrasisi, hükümeti temsil eden isimler, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşların iş birliği ve birlikte gelecek vizyonuna odaklanmaları gelişim açısından pozitif etki yaratıyor. Samsun bu konu da Türkiye’de örnek şehirlerden. En iyi şehirlerden biriyiz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları tüm kurum ve kuruluşlarıyla Büyükşehir Belediyemizin muhteşem bir sinerjisi ve iş birliği var. Belediye bürokrasisi çok yetenekli, yetkin. Ortaya başarılı işler ve projeler çıkmasının, bu kentin hızla geleceğe yürümesinin sırrı bu” dedi
SAMSUN CAZİP BİR ŞEHİR
Samsun’un ortak güçle geleceğe daha hızla yürüdüğüne dikkat çeken Başkan Demir; Yatırımlar hızla devam ediyor. Sanayi alanlarının gelişimi, OSB’lerin oluşumu. Yeni Serbest Bölge ilan edildi. 3 bin dönüme çıkacak. Önünde liman yapılacak. Yeni OSB tahsis aşamasında. Havza Bekdeğin’deki OSB alanı 20 bin dönüme çıkıyor. Vezirköprü’de OSB kuruldu, Terme’de, Alaçam’da kuruluyor. Bafra’da kuruldu. Çarşamba ‘da tahsis aşamasında sona gelindi. Samsun çok cazip bir şehir. Bölgenin merkezi. Özellikle sanayi üretiminde Türkiye’nin en önemli lokasyonlarından bir tanesi. Bu konuyla ilgili de biz elimizden geleni yapıyoruz. Bunlar tüm imkanlarla birlikte Samsun’un tüm dinamiklerinin katkısıyla oluyor bunlar. Vizyon, tecrübe ,imkan ve kabiliyetler bir yerde birleştiğinde şehir için doğru olan tüm yatırımları kısa süre içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz” dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum