Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti'nin Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle SAMMED(Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti) Başkanı Mehmet Hazinedar bir mesaj yayımladı.

Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti'nin Gazeteciler Günü Mesajı
09 Ocak 2020 - 17:02
SAMMED Başkanı Mehmet Hazinedar mesajında, "Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk Basınında bir dönüm noktası olarak adlandırılan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte önceleri 'Basın Bayramı' olarak, daha sonra ise "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır.
GAZETECİ KİMLİĞİ
Basın İş Kanununda Gazeteci şöyle tanımlanmaktadır: "Türkiye de yayınlanan gazete ve mevkutelerle haber ve fotoğraf ajanslarında her türlü fikir ve sanat işlerinde çalışan ve İş Kanunu'ndaki "işçi" tarifi şumülü haricinde kalan ve ücret karşılığı çalışanlara "Gazeteci" denir" şeklindedir.
DÖRDÜNCÜ KUVVET
Dördüncü Kuvvet olarak da adlandırılan Gazeteciler ve Gazetecilik bulunduğu konum itibariyle demokrasinin temel taşlarından biri olup, düşünce, anlatım, yorum ve haber alma hürriyetinin en etkili aracıdır. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizm içeren öncülüğü, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.
OBJEKTİF HABERCİLİK
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler; kamuoyunun doğal hakkı olan bilgiyi, haberi doğru ve eksiksiz olarak yorum katmadan bilgilendirme görevini üstlenmektedir.
GÜCÜ ETKİSİNDE
01 Ekim 2015 tarihinde; Basın Camiasında tutarlı, kararlı ve onurlu bir yola çıkan Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti, kurulduğu ilk günden itibaren teşvik ve takdirle karşılanmış bu manada üye sayısı her geçen gün artmakta ve gücünü gönüllü olarak harekete katılan gazete, dergi kurum ve kuruluşlar ile gönül veren üyelerinden almaktadır.
HER ŞARTA GÖREV PEŞİNDE
Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, basın sektöründe hizmet veren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anarak, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum