Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç'tan Kış Uyarısı!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Kışın grip mi oldum korona mı oldum korkusu yaşamamak için, ev ziyaretlerine ara verin, misafirlikleri yaza bırakın, maske ve sosyal mesafeyi koruyamayacağınız kapalı alanlarda bulunmayın” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç'tan Kış Uyarısı!
20 Ekim 2020 - 18:49
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte mevsimsel grip vakalarında ortaya çıkacak artış hakkında Samsunluları uyaran İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İnsanların soğuk algınlığının artacağı bu dönemde grip mi oldum, korona mı oldum korkusu yaşamaması için, mutlaka ama mutlaka maske kullanımına dikkat etmesi gerekiyor, Maskenin hem grip hem de koronavirüse karşı hala en önemli silahıdır dedi” dedi.
Kapalı Alanlarda Bulunmayın
Havaların soğumasıyla birlikte insanların kapalı alanlarda vakit geçirdikleri sürelerin artacağını ve soğuk nedeniyle mekânların havalandırılmasının zor olacağını ifade eden Oruç, bu durumun bulaş oranını artıracağını, bu nedenle özellikle ev içinde gerçekleştirilecek misafir ağırlama gibi sosyal aktivitelere ara verilmesinin gerektiğini belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Kışın grip mi oldum korona mı oldum korkusu yaşamamak için, ev ziyaretlerine ara verin, misafirlikleri yaza bırakın, maske ve sosyal mesafeyi koruyamayacağınız kapalı alanlarda bulunmayın. Zorunlu olarak yapılması gereken söz kesme, kız isteme gibi durumlarda ise olabildiğince az kişiyle, belirli sürelerle, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak davranılması gerekiyor ” şeklinde konuştu.
Başka Bir Sonucu Olmayacak
Aile arasında maske ve sosyal mesafeye ne gerek var, bu güzel günümüzde maskeli mi oturacağız diye düşünülür karşı uyarılarda bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç , “Kaçınılan maskenin yoğun bakım ve entübasyon şeklinde ev sahibi ve misafirleri tekrar konuk edebileceğini, koronavirisü akciğerlerimizde misafir etmekten başka bir sonucu olmayacak. Bu tavrın vaka sayısındaki artışı da kaçınılmaz hale getirecektir. Koronavirüs ve grip, soğuk algınlığı vakalarının birbirine oldukça benzer belirtilerdir. Koronavirüs ve grip arasındaki en ayırıcı noktanın koronada ortaya çıkan koku ve tat kaybıyla, nefes darlığı oluyor. Ayrıca koronavirüste grip ve soğuk algınlığında görülen burun akıntısı, tıkanıklığı ve hapşırma belirtilerinin de daha az görülmekte. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak davranılırsa, her ortamda riskin azalacağı gibi halkımız tarafından unutulmaması gerekiyor. Kışın ön önemli aksesuarının, artık hayat kurtarıcı rolünün önemi nedeniyle maske olacağını, gerekli önlemler alındığında, vaka artışının önüne geçilebilecek” diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum