Samsun İçin Okuma Vaktine Türk Kızılay'ından Destek Geldi

Samsun Valiliği il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Samsun İçin Okuma Vakti" projesi kapsamında makam ziyaretleri başladı.

Samsun İçin Okuma Vaktine Türk Kızılay'ından Destek Geldi
02 Mart 2020 - 11:11
Samsun için okuma vakti Atakum ilçe yürütme kurulu 1 milyon kitap hedefi ve her yere kitap her yerde kitap sloganı ile projenin geniş kitlelere yayılması için Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'ni ziyaret etti.
"Samsun Okuma Vakti" projesinin yerel olarak başlayan, ulusal bir okuma seferberliğine doğru gelişme gösteren, çocuklarımızın, gençlerimizin, anne ve babalarımızın her ortamda rahatça kitap okuyabilmelerini amaçlayan bir sosyal farkındalık projesi olduğunu anlatan Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kirendibi Türk Kızılay’ından sosyal sorumluluk olarak destek istedi.
Kitap Günümüzde Önemli
Türk Kızılay'ı adına konuşan Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, "Sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek; kitap okumayı artırmalıyız. Okullarımızda belli bir okuma oranını yakaladığımızı görüyorum ve her yıl bu oranın arttığını hissediyorum. Bununla yetinmedik, çocuklar genellikle söylediklerimizden değil, yaptıklarımızdan öğrenirler bunun düşüncesiyle Samsun Okuma Vakti etkinliği ile de artık her eve, aileye ve her sokağa okuma alışkanlığı taşınmalıdır. Toplumun her kesiminde olduğu gibi bizde bu etkinliğe sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Nasıl ki her evde yemek vakti olduğu gibi bir de kitap okuma vakti oluşturmalıyız. Artık her akşam saat 08.00 de Samsun İçin Okuma Vakti. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Bu anlamlı projeye kapsamında uygun görülen bir okuldaki kan bağışı kampanyasında her kan bağışı yapan vatandaşımıza bir kitap hediye ederek 1 milyon kitap hedefine ulaşmak için farkındalık oluşturabiliriz" dedi.
Bizler Bunun Bincindeyiz
Konuşmada söz alan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve Türk Kızılay Canik Şubesi İkinci Başkanı Köksal Öner, "Öncelikli amacımız öğrenciye iyi bir okuma becerisi kazandırmaktır. Kitap okumak genelde çocuklarımıza eziyet gibi gelecek. Daha sonra bunu alışkanlığa dönüştürüp devamlılığını sağlamak ikinci önemli aşamayı asmamız gerekiyor. Sadece okunan kitap sayısı bir ölçüt değil. Okuduğunu anlamak ve onu uygulamak çok önemli. Okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamamak amacımızdır. Çocuklarımızın 21'inci yüzyıl becerilerine sahip olabilecek nitelikte yetişmesine katkı sunmak istiyoruz. Bu nedenle Genç Kızılay’ın her sene kitap toplama kampanyası yaptık ve toplanan kitapların ihtiyacı olan bir köy okuluna bağrışılıyoruz" diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum