SAMSUN İÇİN OKUMA VAKTİ BU AKŞAM BAŞLIYOR…

Vali Osman Kaymak, Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Samsun Maarif hareketi kapsamında Serra Otel’de düzenlenen 'Oku Anla Yaşa' projesi Samsun İçin Okuma

SAMSUN İÇİN OKUMA VAKTİ BU AKŞAM BAŞLIYOR…
09 Şubat 2018 - 00:30
Vali Osman Kaymak, Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Samsun Maarif hareketi kapsamında Serra Otel’de düzenlenen 'Oku Anla Yaşa' projesi Samsun İçin Okuma Vakti tanıtım etkinliği düzenlendi.
Tanıtım etkinliğine ayrıca, İl Müftüsü Veysel Çakı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim  Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.
OKULLARIMIZDA BELLİ BİR OKUMA ORANINI YAKALADIK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Birimi Şube Müdürü Fatih Akkuş, ‘Oku Anla Yaşa’ projesinin sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Okulun toplumun içerisine girmesi ve toplumda öncü rol alması gerekir. Eğitim topluma hizmet eden kurumların eş güdümünü sağlamak anlamına da geliyor. 21. yüzyılın gereksinimlerine göre eğitimimizi dizayn etmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz projelerle çocuklarımızın 21’inci yüzyıl becerilerine sahip olabilecek nitelikte yetişmesine katkı sunmak istiyoruz. Kitap okuma ihtiyacı ülkemizde maalesef çok geri sıralarda yer alıyor. Kitap okuma ile ilgili istatistiklerimiz kötü olabilir ama sorumluluğumuzun bilincinde hareket ederek kitap okumayı artırmalıyız. Okullarımızda belli bir okuma oranını yakaladık. Ama biz bu proje ile her eve, her sokağa okuma alışkanlığını taşımak istiyoruz. Toplumun her kesiminin bu etkinliğe sahip çıkmasını istiyoruz. Nasıl ki her evde yemek vakti olduğu gibi bir de kitap okuma vakti olsun diyoruz” dedi.
OKUMAYI ENGELLEYEN ŞEYLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ
 Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Okumanın eğitimin bir parçası haline gelmesi şarttır. Çocukların alışkanlık haline getirmesi için ebeveynlerin de evde kitap okuması lazım. Büyükler ne yapıyorsa çocuklar onları örnek alır. Okumayı engelleyen şeyleri ortadan kaldırmalıyız. Biz de bu konuda bir şeyler yapmalıyız. Büyükşehir Belediyesinin kafeteryalarında küçük bir kütüphane koyalım. Tramvaylarımıza hatta otobüslerimize küçük kitaplıklar koyalım ki insanların kitaba ulaşımını kolaylaştırabilelim. Bu konuda bir çalışma yapabiliriz" diye konuştu.
ASLINDA TOPLUMUMUZUN SORUNLARINDAN BİRİDE BUDUR
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Çok kıymetli misafirler, Samsun için okuma vakti programına hoş geldiniz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı noktasında öğretmenlerimiz ciddi mücadele veriyorlar. Ama eve gidince ailede bu eğitimin karşılığını bulamadıklarında bocalama yaşıyorlar. Aslında toplumumuzun sorunlarından biride budur. ‘Samsun İçin Okuma Vakti’ projesi kapsamında her ailenin çocuklarıyla beraber saat 20.00’de televizyonları, tabletleri, telefonları kapatarak kitap okumalarını sağlamalıyız. Bunu bir toplum seferberliğine döndürmemiz gerekiyor. Bu projeyi bütün alanlara yayarak bilinç oluşturmalıyız. Burada basınımıza büyük iş düşmektedir. Onların da yardımlarıyla bu projemizin çok daha büyük kitlelere uluşacağına inanıyorum” diye konuştu.
 SAMSUN’UN KİTAP OKUDUĞUNU BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERELİM
Biz Samsun olarak Türkiye’ye örnek olacak düzeyde kitap okuyalım ki gelişen, kalkınan Türkiye’nin öncü bir yüzü olalım vurgusu yapan Vali Kaymak,” Samsun gerçekten aydın bir kent ve Samsunlular çok medeni insanlar. İşitme Engelli Olimpiyat Oyunlarında ise bunu bütün dünyaya gösterdik. Ben bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak biz her zaman sizin yanınızdayız. Buradan çok değerli Samsunlu ailelere sesleniyoruz. Lütfen elimizi tutun projeye destek olun. Her akşam saat 20.00’de çocuklarımızla birlikte iftar vakti gibi okuma vakti oluşturalım. Samsun’un kitap okuduğunu bütün dünyaya gösterelim. Bu projenin ilimize hayırlar getirmesini dileyerek, emek veren herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum