Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, “Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Neler Oluyor?
15 Haziran 2023 - 11:29
Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, basına yazılı açıklama yaparak “Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde neler oluyor? İl Müdürü Feyzullah Dereci göreve geldiği günden bu yana bu kurumda yaşanan olumsuzluklar almış başını gidiyor. Kurumda çalışan personellere baskı kurulmakta, mobbing uygulanmakta, kanun ve yasalara aykırı olarak iş ve işlemler yapılmaktadır” dedi.
Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; “Feyzullah Dereci, bir(1) yılını doldurmadan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine geldiği günden bu yana, açtığı soruşturmalarla dikkat çeken, hatta yakın zamanda Okçuluk federasyonunun Samsun İlinde faaliyetlerini askıya almasına sebep olan, ekonomik anlamda Spor kenti olan Samsun’u zarara uğratan ve bu konuda da Samsun halkının, esnafının da rahatsız olduğu haberlere de konu olan, basına düşen haberlerle dikkat çeken, kurumla alakalı olarak birçok olumsuz gelişmeler ve olaylar yaşanmaktadır. Kurumda çalışan personellere baskı kurulmakta ve mobbing uygulanmaktadır. Başlatmış olduğu birçok soruşturmada sözde şikâyet ve söylemlerden yola çıkarak hareket ettiği, edindiğimiz bilgiler arasında yer almakla birlikte, kurumda yaklaşık 850-900 çalışan personelin, yine yaklaşık olarak 300-350 tanesine bir takım illegal yol, yöntem ve usullerle soruşturma başlatmıştır. Burada Sayın Dereci’ye şunu hatırlatmak isteriz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk devletidir. Devletin dili yazıdır, sözde şikâyet ve söylemlerle devlet iş görmez ve devlet yönetilemez.
6698
Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na muhalefet ederek ve kendisini savcı, kol kuvvetleri, müfettiş yerine koyan İl Müdürü Feyzullah Dereci, soruşturma açılmadan insanlara kumpas kurma yöntemine benzer bir davranış biçimi ile kurumlardan izinsiz bir şekilde kamera kayıt görüntülerini alarak, personele mobbing uygulamasına gitmekte ve bu görüntüleri de, olmayan ve henüz açılmamış soruşturma kapsamında kullanmaktadır.
Özellikle belirtelim ki, hukuka aykırı elde edilen gizli ses, fotoğraf veya video kaydı çoğu zaman suç teşkil eder. Bu kayıtları hukuka aykırı elde eden kişiler, 5237 sayılı TCK’nın “Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar” başlığı altında düzenlenen normlardan birini ihlal edildiği anlamına gelmektedir. Sayın Dereci, bunu özellikle ama özellikle bilmenizi, buna göre hareket etmenizi hatırlatırız. Son olarak Samsun İli, 19 Mayıs İlçesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri olarak görev yapan Sendika İl Başkanımız Fevzi Gül, görevli olduğu ilçede sevilen, sayılan ve başarılı bir şekilde görev yapan bir kamu çalışanı olmakla birlikte, sendikal haftalık iznini bile kullanmadan, sendikal haklarından feragat eden bir başarılı bir idarecidir. Sendikamızın Samsun İl başkanı Fevzi Gül, aynı zamanda görev yaptığı ilçede Okul Sporları/Antrenör ve Sporcu Takip Birimi sorumlusu olarak ta üzerine düşen görevleri fazlasıyla gayretli ve başarılı bir şekilde yürüten bir kişi olarak, hiçbir gerekçe sunulmadan, “ben yaptım, oldu” mantığı ile Gençlik ve Spor ilçe müdürü ve Mülki Amir olan Sayın Kaymakam’ın görüş ve bilgisine başvurulmadan hukuka aykırı bir şekilde Tesis Amirliği görevinden alınmıştır. Başarılı bir idareci görevinden alındığı gibi ilçede, soruşturmalara konu olan diğer tesis amirlerini kollayıcı yönde davranışlar sergilediği de gelen bilgiler arasındadır” dedi.
Dereci’ye Sesleniyorum!
Ofis Bir-Sen Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye seslenerek sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Sayın Dereci,4688 sayılı sendikalar kanunu, Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ve Danıştay 5. Dairesinin almış olduğu karar gereği, sendika şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin haklı bir sebep olmadıkça görevinin ve görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetmiştir. Buna rağmen,“ben yaptım oldu”, mantığı ile yaptığınız iş ve işlemler suçtur” dedi.
Spor Bakanımıza ve Samsun Valimize Sesleniyorum;
Genel Başkan Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, son olarak şunları belirtti; “Buradan Sayın Spor Bakanımıza ve Sayın Samsun Valimize sesleniyorum; Kamu kurumları kimsenin öyle istediği gibi, kafasına göre yöneteceği, kanun ve mevzuat dışı davranacağı, sevk ve idare edeceği yerler değildir. Kanun ve yönetmeliklerin uygulanması gerekir. Keyfiyetten uzak, devlet memurlarına yaraşır bir üslûpla çalışanlara ve vatandaşa davranılması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü hatırlatırım size; "Makamın gücüne, imkânlarına güvenerek, gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz" diyor. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde ulaşılmaz yerine koymamalıdır, koyamaz. Keyfiyet kanunlarımızın önüne geçemez. Alınan bu karardan biran önce dönmenizi, aksi takdirde tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz. Bu gibi keyfi uygulamalara karşı Ofis Bir-Sen’in tutumu ve dik duruşu devam edecektir.
Uluslararası mevzuat, 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri, Danıştay 5. Dairesinin almış olduğu karar iç hukukumuz, sendika yöneticilerimiz ve teşkilatlarımıza yönelik bu uygulamaları kabul edilemez işlemleri ortadan kaldıracak kurallar içermektedir.  Yaşanan hukuksuzlukların karşısında dik kalmayı başaran Ofis Bir-Sen bundan sonra da; Sendika yöneticilerimizin, teşkilatlarımızın,  üyelerimizin yaşadığı her haksızlığı yargıya taşıyarak mücadelesine devam edecektir, bunun böyle bilinmesini istiyor, alınan yanlış karardan biran önce dönülmesini bekliyoruz” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum