Samsun Dünya'nın Basketbol Başkenti Olmak İstiyor

Cumhuriyetin 100.yılında Atatürk armalı formayı taşıyacak takımın şehri çok heyecanlı, sporun bayramı olan ilk adımın atıldı şehrin takımını en üst düzeyde performans sağlayacağına eminiz.

Samsun Dünya'nın Basketbol Başkenti Olmak İstiyor
08 Ağustos 2023 - 21:04
Yönetim ekibimiz olarak sürdürülebilir başarı için planlarımızı yapıyoruz. Alt yapısıyla sporcu fabrikası olacak şekilde şehrin özüne uygun bir yapılanma olacak.
Milli takıma oyuncu yetiştiren ve millî takımda yer alan oyuncularına da gelişme imkânı sağlayacak takım kadrosuna önem veriyoruz. Federasyon ile de bu konuda birlikte hareket etmek istiyoruz. Buradan yetkililere çağrımızı yapalım. Sonuçta yabancı oyuncular rekabet edebilme açısından önemli ama bizim çocuklarımızın da Avrupa’nın önemli ligi olan Süper Ligi’mizde kendisini gösterebilmesi için şansa ihtiyaçları olacak.
Bu konuda NBA de oynayan/oynamış bayrağımızı en üst düzeyde temsil etmiş Türk oyunculara çağrı da bulunmak isteriz. Türk basketboluna ileri taşıyacak büyük metropol keşmekeşinden uzak hem sportif hem de kişisel gelişimler açısından Samsun şehrinin takımını desteleyebilirler. Bu sadece maddi olmak zorunda değil. Türk Gençliğin bayramına destektir. Türk Basketboluna destektir. Tabii maddi destekleri ile projemizi hayata daha da erkene çekebiliriz.
Samsun herhangi bir şehir değil, Türkiye'nin gençlerinin şehri ve sporun şehri. Olimpik bir şehir. Bu ruhu yaşatmak ve yüceltmek için hem basketbol hem de futbolda Süper Lig'e çıkan iki takımın olması ve bunun önemli bir yıla denk gelmesi de güzel bir tesadüf.
Futbol takımının Süper Lig’e çıkarken yapılan kutlamaların bir benzeri Basketbol takımı için yapıldı. Şehirde bu anı tecrübe edenler sanki NBA şampiyonluğu alınmış gibi hissettiler. Sanki Denver oldu Samsun. Hedefimiz Samsun Spor Basketbol takımını Avrupa liglerine taşımak.
Samsun'da İspanya'da gördüğümüz yapıya uygun bir spor planlaması yapacağız. Spor-okul arasında kaybolmayan eğitimi aksatmayan. Akıl sağlığı ve vücut sağlığı kuvvetli bir basketbol neslinin yetişeceği bir ortam yaratacağız.
Hatta Avrupa’dan gençlerin kamplar için tercih ettiği bir ortam olacak. Şehrin buna 100% destek vereceğine eminiz. Çünkü bu spor ve sporcu turizmi çok kaliteli bir turizm potansiyeli olacaktır. Sağlık turizmine benzer ama Samsun'u dünya markası yapabilecek bir proje peşindeyiz.
Sosyal medya ve her mecrada sesimiz duyurarak buna destek olabilecek herkesle çalışmaya hazırız. Burada spor medyasının da katkısı önemli. Yapacaklarımızı iyi anlatmak ve yaptıklarımızı etkin iletebilmek adına.
Yurt dışından önemli kamp organizasyonlarını buraya çağıracağız. Basketbolun konuşulacağı seminerler organize edeceğiz veya mevcut organizasyonlarına ev sahipliği için başvurmayı planlıyoruz. NBA ve Avrupa’daki önemli organizasyonları ve şahısları burada ağırlamak istiyoruz.
Çarşamba ve Bafra'nın verimli ovaları artık sporcularda yetiştirecek hale gelecek. Basketbolun buna öncü bir branş olacağına inancımız tam.
Şimdiden herkesin katkılarına teşekkür ediyoruz ve bu plana desteklerini bekliyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum