Samsun Deva Partisinden Kuş Evi Atölyesi

Samsun İl Başkanlığı Kadın Çalışmaları, sosyal sorumluluk tadında bir etkinlik düzenliyor.

Samsun Deva Partisinden Kuş Evi Atölyesi
08 Şubat 2021 - 17:05
Deva Partisi kadın çalışmaları kapsamında oluşturulan proje ekibi, ilk etkinliğini doğadaki minik dostlar için gerçekleştiriyor.
Proje ekibi, sadece kadınlardan oluşmuyor ve bu yönüyle oldukça dikkat çekiyor. Kadın, erkek, genç hep birlikte, her salı buluşarak, yapılabilecek etkinlikler ve geliştirilebilecek projeler ile ilgili istişarelerde bulunuyor. Bu çalışmalar kapsamında da ahşap kuş evi boyama etkinliği organize edildi. Yapılan kuş evleri, doğadaki minik dostlar için uygun yerlere konumlandırılacak.
Atölyede; toplantılara katılan ve boyama atölyeleri gerçekleştiren bir Deva gönüllüsü eğitmenlik yapacak.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Deva Samsun Teşkilatı; “Partimizin hedefi kadınlarımızı; güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir. Kadınlar ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımlarını ifade eden “toplumsal cinsiyet eşitliği” temel ilkemizdir. Bu sebeple kadınlara yönelik yapılan her çalışmada katılımcılığı ve çoğulculuğu esas alıyoruz. Hem proje aşamasında, hem de bu projelerin ve etkinliklerin hayata geçirilmesinde kadın erkek genç yaşlı birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmalara da güzel bir atölye ile başlıyoruz.
Sizlerinde bildiği gibi, pandemi döneminde çocukların ve gençlerin temel alışkanlıklarının değişmesi, hareketsiz kalmaları, dikkat azalması, kilo artışı, kaygı ve stres bozukluğu gibi olumsuzluklar ortaya çıktı. Bu durum evdeki kadınlarımızı da oldukça bunalttı. Bu anlamda kuş evi boyama etkinliği, evdeki her birey için bir değişim ve değişiklik olacak. Atölye, il başkanlığımızda gerçekleştirilecek. Katılacak çocukların hayal gücü gelişecek, anne-çocuk ilişkilerine katkı sağlanacak ve doğadaki minik kuşlara yuva olacak olması ile de hayvan sevgisi teması işlenecek. Ayrıca atölye alanı, tüm pandemi kurallarına uygun ve sosyal mesafe gözetilerek oluşturuldu” Şeklinde bilgi verdiler.
Kuş evi boyama etkinliği 10 Şubat Çarşamba günü saat 14.00 – 16:00 saatleri arasında Deva Partisi Samsun İl Binasında gerçekleşecek. Tüm Samsunlular davetlidir.
Adres: Zafer Mh. Cumhuriyet Cd. Devecioğlu İşhanı Kat:3 İlkadım Samsun (Polisevi Yanı)
Bilgi ve katılım için; 0 362 233 79 79

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum