Samsun Deva Partisi Sosyal Sorumsululuk Projelerine Devam Ediyor.

Deva Partisi Samsun İl Başkanlığı insanlara ve doğaya fayda sağlayan etkinlik ve projelerine devam ediyor.

Samsun Deva Partisi Sosyal Sorumsululuk Projelerine Devam Ediyor.
11 Şubat 2021 - 20:05
 8 Aralık’ta kongresini yapmış olmasına rağmen nerede güzel bir sosyal sorumluluk projesi var, orada Deva Partisi var.. Teşkilat bu kez de “Kanında Deva Var” ve “Kökünde Deva Var” sloganları ile Kızılay işbirliğinde kan ve kök hücre bağışı topladı. Kan vermek için il ve ilçe teşkilatı yönetim üyeleri ve deva gönülleri sıra bekledi.
Kampanya sürecinde etkin olarak çalışan Samsun sağlık işleri başkanı Dr. Yusuf Günaydın; “Sağlıklı kalmayı önceleyen sağlık politikası anlayışı çerçevesinde öncelikle koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetleri dediğimiz hizmetlerin güçlendirilmesi gerekmektedir. Ana iki unsur; sağlık hizmetinin sunulması ve toplumda sağlıklı yaşam için bilincin oluşmasıdır. Buradaki en önemli konulardan birisi de, koruyucu ve temel sağlık hizmetlerinin eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak sunulmasıdır. Hasta haklarına saygılı, kolay ulaşılabilir ve kullanılabilir bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. İkinci unsur ise, toplum bilincinin oluşmasıdır.
Tüm çabalara rağmen, sağlık bilincinin toplumda henüz istenilen seviyeye ulaşamadığı, bireyin kendi sağlığını koruyacak yöndeki alışkanlıklarının iletişiminde ve teşvikinde maalesef geri kaldığını görüyoruz. Bu bağlamda, sağlık okuryazarlığının yaygınlaştırılması ve etkin olarak kullanılması hayati öneme sahiptir. Mesleki kurum ve dernekler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile eşgüdümlü programlar yürütmek, kamu spotları, eğitim araçları ve dijital teknolojiler ile halkımızı özellikle kanser, obezite, diyabet ve kalp damar hastalıkları konusunda bilinçlendirmek ve bu hastalıkların artmasına neden olan risk faktörlerinin azaltılmasına yönelik koruyucu sağlık programlarına önem ve öncelik verilmelidir.
Bugün, yine bir temel sağlık hizmeti olan kan ve kök hücre bağışına destek vermek için buradayız. Kan üretilemeyen tek ilaçtır. Sağlık hizmetlerinin temel ihtiyacı olan kan ürünlerinin yeterli ve devamlı temini ancak toplumla birlikte hareket ederek sağlanabilir. Deva partisi olarak hem bireysel anlamda, hem de kurumsal anlamda bu sorumluluğu paylaşmaktan gurur duyuyoruz” Şeklinde konuştu.
Deva Partisi İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk de yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile Cumhuriyet Meydanı’nda etkinliği takip etti. Aynı zamanda kan bağışında da bulunan Türk; Özellikle yaklaşık bir yıldır süregelen pandemi sürecinde gördük ki, sağlık insanlığımızın en önemli önceliklerinden biri. Bizler Deva Partisi olarak sağlık konularını oldukça önemsiyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi konusunda da elimizden geleni yapacağız. Bugün kan ve kök hücre bağışı için buradayız, gerekli çağrıları yaptık ve güzel bir geri dönüş elde ettik. Dünyada ve ülkemizde birçok hasta, kök hücre nakli ile yeniden hayata tutunuyor. Günlük hayat konforundan ödün vermeden herhangi bir kan alma merkezine uğrayıp numune vermek kısa vakit alan, oldukça basit bir işlem ve hayatları değiştiren bir etkisi oluyor. Bu anlamda ne kadar çok kişinin hayatına dokunabilirsek o kadar iyi.. Bu bilinçle burada yanımızda olan tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca böyle güzel bir etkinliğe çalıştığı için sağlık işleri başkanımıza ve etkinliğe katılarak bağışta bulunan tüm teşkilatıma da teşekkür ediyorum. Deva sorumluluğunu benimle beraber almış olduklarını görmekten gurur duyuyorum dedi.

Teşkilat dönemsel olarak kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek verecek.
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum