Samsun'da Ödül Gecesi!

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda Samsun Amatör Ligi'nde 2019 yılında şampiyon olan takımlara ve amatör branşlarda Dünya ve Avrupa Şampiyonasında başarılı olan sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Samsun'da Ödül Gecesi!
29 Kasım 2019 - 13:07
Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,  Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türkiye Futbol Fedarasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü  ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı olan Köksal Öner
,kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve amatör spor kulüpleri başkanı ve sporcular katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener Aydın selamlama konuşması yaptı. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı konuşmasında, “Bu gece Dünya ve Avrupa'da derece yapan 20 sporcumuza ödül vereceğiz. Türkiye özel sporda ciddi bir mesafe kat etti. Samsun ilimizden uluslararası arenada 95 derece ve Türkiye'de 377 derece yapmış sporcumuz var. Bu anlamda Samsun için bir spor kentidir diyebiliriz” dedi.
GENÇLERİMİZE SUNDUĞUMUZ BİR ALANDIR
Samsun sporda bir marka olduğu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,” Ama o markanın da özellikleri var. Kaza da hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcuları ve teknik futbol adamımız için Millet bahçesinde onların hatıralarını yaşatacağız. Samsun’da özellikle amatör futbolun hemen hemen her alandaki sporu çok yaygın ve etkin bir şekilde gençlerimize sunduğumuz bir alandır. Samsun şuanda Türkiye’de spor alt yapı noktasında en mükemmel şehirdir” diye konuştu.
HER ALANDA İDDİALI OLMAK DURUMUNDAYIZ
Bugün bu programda aranızda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak,” Samsunumuzun yüz akları Avrupa ve Dünya şampiyonlarında derece yapmış sporcularımızı burada ödüllendireceğiz. Çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Allah başarılarını daim eylesin. Samsunumuz 19 Mayıs ve İlkadım kentidir. Aynı zamanda öncü kenttir. Geçmişte iki spor bakanımızın da bu kentten olması nedeniyle çok güzel bir spor alt yapısına ulaşan bir kent. O anlamda ismine yakışır bir şekilde başarıları hak ediyor.100 Yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da umutların tükendiği anda İstanbul’dan gelerek Samsun’da milli mücadeleyi başlattı. Bizler sporda, sanatta, sanayide, bilimde, eğitimde ve sağlıkta her alanda iddialı olmak durumundayız. Bu iddialı ülkenin iddialı kenti Samsun ve iddialı Samsunun gençleri sizlersiniz. İlimizde her branşta müthiş salonlarımız var. Bu salonlar bizlere sorumluluk yüklüyor” diye konuştu.
ÖZEL SPORCULARDA BAŞROLÜ SAMSUN ÇEKİYOR
Bu salonlarımızda uluslararası müsabakalarda kan rengini şehitlerimizden alan bayrağımızı göndere çektirecek, İstiklal Marşımızı bizden başkalarına da dinletecek gençler bekliyoruz vurgusu yapan Valisi Osman Kaymak,” Samsun’a spor kenti özelliğini kazandıran sizlersiniz. Ben sporcu kardeşlerimden şunu bekliyorum. Öncelikle Samsun ve Türkiye birincilikleri daha sonra arkasından kendinize bir uluslararası başarıyı hedeflemelisiniz. Tabi ki futbol çok önemli bir branş ve Samsunspor bunların baş aktörüdür. İsteğimiz Samsunspor’un süper lige çıkarak kalıcı olmasıdır. Özel sporda şuan Türkiye bir atakta ve özel sporcularda başrolü Samsun çekiyor. Diğer spor alanlarında da bunu bekliyoruz. Burada başarı elde eden bayrağımızı göndere çektiren bütün sporcularımızı tebrik ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.  
Konuşmaların ardından ödül almaya layık görülen sporculara ve kulüplere ödülleri ve kupaları Vali Sayın Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum