Samsun'da Gaziler Günü

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuz olduğuna inanıyoruz ”dedi.

Samsun'da Gaziler Günü
20 Eylül 2020 - 19:09
Samsun İlkadım ilçesinde bulunan Anıt Park'ta Gaziler Günü dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirildi. Tören sırasıyla Vali Zülkif Dağlı, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Diril'in anıta çelenk koyması ile başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu Türk bayrağı göndere çekildi.
Şehitlerimize Ve Siz Gazilerimizin Varlığına Borçluyuz
Vali Dağlı anıt şeref defterini imzaladı. Ardından konuşma gerçekleştiren Vali Dağlı, “ Aziz Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiği kahramanlık sonucunda şahsına Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının verilişinin 99’uncu yıldönümü ve Gaziler Günü'nü anmak için huzurundayız. Türk milletinin tarihi geçmişten bugüne gurur duyduğumuz zaferlerle doludur. Bu zaferleri vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve siz gazilerimizin varlığına borçluyuz. Bizler ecdadımızdan miras kalan değerlere sahip çıkmanın birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuz olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı günde başta şahsınız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyor sağ olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Ruhunuz şad olsun Aziz Atam” diye konuştu.
Tören korona virüs tedbirleri kapsamında fiziksel mesafe ve maske kuralları çerçevesinde yapıldı. Törene ayrıca gaziler Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,  Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İbrahim Güven, Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Hüseyin Rahmi Kabakcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner ve izciler katıldı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum