Reklam
Reklam
Reklam

Samsun'da Fasulye Üretimi Yaygınlaşıyor

Samsun'un iklim şartlarına uygun ve verimli bir ürün olan kuru fasulyenin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Bafra ilçesinin 10 mahallesinde 189 çiftçiye 5 bin 600 kilogram kuru fasulye tohumu desteği verdi.

Reklam
Samsun'da Fasulye Üretimi Yaygınlaşıyor
22 Mayıs 2022 - 19:11
Reklam
Tarım ve hayvancılığı önceleyerek çalışmalarına yön veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çiftçinin elini güçlendiren desteklerini sürdürüyor. Destek kapsamında Asarcık, Bafra, Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde bin dekar alanda 10 ton kuru fasulye tohumu üreticilere dağıtıldı. Son olarak Bafra ilçesinin 10 mahallesinde 189 çiftçiye 5 bin 600 kilogram kuru fasulye tohumu desteği verildi. Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yürütülen destekler ile Büyükşehir Belediyesi, Samsun'da fasulye üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
“Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Mustafa Demir, “Çiftçilerimize dağıttığımız kuru fasulye tohumları ile ellerini güçlendirmek istedik. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize has ürünleri desteklemek amacıyla çiftçimizin her zaman yanındayız. Amacımız üretimin daha fazla artırılması. Bu destekleri, toprak analizleri ile tamamen bilimsel yöntemlerle yapıyoruz. Desteklerimiz devam edecek" dedi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum