Samsun'da 4 Ayda 67.371 Aile Ziyaret Edildi

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen Ulusal ziyaret programı kapsamında Samsun’da 4 ayda 67.371 aile ziyaret edilmiştir.

Samsun'da 4 Ayda 67.371 Aile Ziyaret Edildi
23 Aralık 2022 - 19:10
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ulusal Ziyaret Programı; Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun ilimizde de 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla çeşitli destek ve yardımlardan yararlanan ailelerimiz başta olmak üzere sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yönelik uygulanan sosyal yardım ve sunulan sosyal hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yapmak ve söz konusu ailelerimizin hâlihazırdaki durumlarının tespitine ilişkin yapılan aile ziyaretlerini kapsamaktadır.
İlimizde 4 ayda 67.371 ailemiz bu amaçla ziyaret edilmiştir. Görüşmelerde, hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçlayan sorular sorulmakta, sorular, sosyal yardım ihtiyaçları, aile danışmanlık veya eğitim ihtiyaçları, engelli veya yaşlı bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadın, şehit yakını, gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar gibi başlıklarda toplanmaktadır. Bu sorular vesilesiyle hanenin tüm ihtiyaçları tespit edilmekte, herhangi bir ihtiyaç halinde destek alabileceği kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca hane sahiplerine sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin anlatıldığı broşürler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya ilişkin mektubu takdim edilmektedir.
Ziyaretlerin tamamına yakını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Sosyal Hizmet Merkezleri personeli tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında ziyaret planlanan aile sayısının çok olduğu bazı ilçelerimizde; geçmişte Vefa Sosyal Destek Grupları ile yapılan çalışmalarda olduğu gibi Kaymakamlıklarımızca öğretmen, imam-hatipler gibi diğer kurum ve kuruluş personelinden de yararlanılmaktadır. Ziyaretlerin ortalama süresi her bir aile için 30 dakikadır ve ailenin açık ve yazılı rızası alınarak 14 sayfalık tespit formu doldurulmaktadır.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı ve yerinde hizmet sunmak için başlatılan Ulusal Hane Ziyaretleri,17 ilçemizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ve 7 Sosyal Hizmet Merkezimiz personeli ile diğer kurumlarımızdan da personel desteği alınarak dezavantajlı ailelerimizin güncel ihtiyaçlarını tespit etmeye yönelik devam etmektedir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum