Reklam
Reklam
Reklam

Samsun CHP, Çeltik Ekiciler İle Bir Araya Geldi

CHP İl Başkanı Fatih Türkel il yönetim kurulu üyeleri, Bafra ilçe başkanı Vahit perçin ve İlçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bafra Kuşçular ve Doğanca köylerinde Çeltik ekiciler ile bir araya geldi. Üreticilerin sorunları ve sıkıntıları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Reklam
Samsun CHP, Çeltik Ekiciler İle Bir Araya Geldi
17 Kasım 2021 - 18:29
Reklam
CHP İl Başkanı Fatih Türkel ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada Bafra Ovası'nda AKP Çeltik üreticisini bitirmiş. Bundan 1 yıl önce çeltik fiyatı 4 lira 4 TL 50 kuruş iken Bu yıl çiftçi çeltiğini 4.30 TL'ye satamıyor. Geçen yıldan bu zamana mazot %35 ilaç ve gübre fiyatları % 300 artmış. Maliyetler ortalamada iki katına çıkmışken bu sene Çeltik Eken çiftçi perişan durumda. Kooperatifler çeltiği ortaklarından sınırlı miktarda alıyor. TMO Çeltik almıyor. Çiftçinin piyasaya bir sürü borcu var 4.50 TL maliyeti olan çeltiğin şu an pazarda bulabildiği fiyat 3 lira 50 kuruş ile 4.30 TL arası. Konuşurken mangalda kül bırakmayan iktidar temsilcilerine sesleniyorum gelin buradaki cefayı çileyi gözünüzle görün. Çiftçinin ilaççıya mazotçu ya esnafa uçan kuşa borcu var. Seçim dönemlerinde gelip bu köylüden oy istediniz, köylü size güvendi oy verdi AKP’yi bu bölgede birinci parti yaptı. Sizin hiç vefanız yok mu?
Tarım bakanı Pakdemirli pandemi döneminde hiçbir çiftçimiz üretimden vazgeçmesin kimsenin ürünü tarlada, kimsenin hayvanı elinde kalmayacak, gerekirse hükümet olarak biz alacağız demişti. Sayın bakana Bafra'dan sesleniyoruz daha ne bekliyorsunuz. Çeltik üreticisinin mahsulü elinde kaldı hükümet olarak gerekeni yapın. Toprak mahsulleri ofisi piyasayı dengelemek için derhal alıma başlasın. Aksi takdirde seneye Bafra ovasında çeltik ekecek çiftçi bulamayacaksınız eğer gereken destek verilmez ise bir dahaki seneye çeltik ekecek üretici kalmayacak dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum