Samsun Büyükşehir'de Mülkiye Soruşturması Var Mı, Yok Mu?

CHP’li Neslihan Hancıoğlu, 'rüşvet almak'la suçlanan ve halen tutuklu bulunan Samsun Büyükşehir belediyesi Mali Hizmetler daire başkanının hem son görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında mülkiye Teftiş Kurulu’nca yürütülen bir soruşturmanın olup olmadığının açıklanmasını istedi.

Samsun Büyükşehir'de Mülkiye Soruşturması Var Mı, Yok Mu?
28 Ocak 2021 - 18:36
CHP Parti Meclisi üyesi ve samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu, samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet skandalını, içişleri bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle hazırladığı bir önergeyle meclis gündemine taşıdı. Önergesinde, samsun büyükşehir belediyesi mali hizmetler daire Başkanı’nın rüşvet iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin süreci özetleyerek şu değerlendirmeleri yaptı; "aradan geçen bu süre zarfında, dosya hakkındaki gizlilik kararı ve soruşturma konusu fiillerin cereyan ettiği yerel idarenin tutumu dolayısıyla, başka hiçbir bilgi ve gelişme kamuoyuna yansıtılmamıştır. Fakat söz konusu süreçte, hakkındaki rüşvet ve zimmet iddiaları nedeniyle hali hazırda tutuklu olan belediye bürokratının, geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında yeni iddialar gündeme gelmiştir. Bütün bu gelişmeler, bahse konu soruşturmanın bütün yönleriyle ve şeffaflık ilkesi temelinde yürütülüp yürütülmediği konusunda soru işaretleri yaratmaktadır."
Adli Soruşturma Tamam Da Peki Ya Mülkiye Soruşturması?
Hancıoğlu, bu değerlendirmelerinin ardından içişleri bakanı Süleyman Soylu'dan şu soruları cevaplamasını istedi; "- samsun büyükşehir belediyesi mali hizmetler daire başkanı B.K. hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma sonuçlanmış mıdır?
- Samsun büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet ve zimmet iddialarına ilişkin olarak, mülkiye teftiş kurulu'nca başlatılmış bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? varsa hangi aşamadadır? yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?
- Hakkında rüşvet ve zimmet iddiaları bulunan şahsın geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında mülkiye Teftiş Kurulu’nca başlatılan herhangi bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?"
Devlette, Şeffaflık Ve Standart Esastır
Önergeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, devlet yönetiminde şeffaflık ilkesine vurgu yapan ve hiçbir suç ve idari tasarrufta çifte standart uygulanamayacağının altını çizen Hancıoğlu şunları söyledi; "bir iktidar, siyasi hırs ve ihtiraslarla hareket ederek muhalefet partilerinin yönettiği belediyeleri mülkiye teftiş ve soruşturmalarına tabii tutarken kendisinin yönettiği belediyelere farklı bir hukuk uygularsa, bu büyük bir hukuksuzluktur, çifte standarttır, görev ve yetki suiistimalidir. Samsun büyükşehir belediyesi özelindeki bu konuyla ilgili olarak ise suçlamaların hedefindeki bürokratın hem son dönem görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki tüm iş ve işlemleri idari yönden de muhakkak soruşturmalıdır. Hukuksuz başkaca iş ve işlemlerin tespiti durumunda ise bütün bu fiiller ile suça zemin hazırlayan ve suçu perdeleyen herkesin yargı önünde hesap vermesi hukuk devletinin asli görevidir."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum