Samsun, Bağımsızlık Ateşinin İlk Atılımıdır

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Samsun, Bağımsızlık Ateşinin İlk Atılımıdır
18 Mayıs 2022 - 10:58
Demir Mesajında; 19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yüklediği bağımsızlık ateşinin ilk atılımıdır.
Şanlı tarihinde bağımsızlığından vazgeçmeyen, esaretin ve zulmün karşısında dik duran bir milletin destansı mücadelesini hafızalarımızda ilk günkü heyecanı ile yaşıyoruz. Bu destanı gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemiz olmalıdır. İstiklal Şairimizin “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım" mısralarındaki bağımsızlık nidası tarihimizin kaleme dökülmüş şeklidir.
Sevgili Genç Arkadaşım;
Geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etme yolunda en büyük güvencemiz sizlersiniz. Şanlı mazimizden aldığımız güç ve ilhamla bu aziz vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız sizin sayenizde olacaktır.
Değişen dünya düzeniyle çağın ihtiyaçlarını karşılama noktasında sürekli okumalı, araştırmalı ve yeni fikirler ortaya koymalısınız. Fikirleriniz ne kadar güçlü olursa büyük Türkiye yolunda o kadar emin adımlar atmış olacaksınız. Ülkemiz ve milletimiz için güçlü, üretken fertler sizlerin çabasıyla mümkün olacaktır. Bizler sizin büyükleriniz olarak her konuda yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururuyla aziz milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum