SAMKON'dan Atakum'a Önemli Ziyaret

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'yi ziyaret etti. Samimi havada geçen görüşmede SAMKON yönetimi projeleri hakkında Başkan Deveci'ye bilgi verdi.

SAMKON'dan Atakum'a Önemli Ziyaret
21 Aralık 2019 - 21:26
Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden 11 federasyon, 500 dernekten oluşan SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON Samsun Karadeniz Bölge Koordinatörü, Samsun Başkanı Sibel Samuk, konfederasyonun yönetim kurulu üyeleri, SAMKON'a bağlı federasyon başkanları, SAMKON Samsun İl Başkanlığı açılışını gerçekleştirdikten sonra Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret etti. Konfederasyonun gerçekleştireceği projelerle ilgili görüşülen ziyarette, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, "Atakum Belediye Başkanımızın samimiyetine çok güveniyoruz. İnşallah kendisiyle çok güzel bir iş birliği yapacağız" ifadelerini kullandı.
SAMKON'A KADIN ELİ DEĞDİ
SAMKON Samsun İl Başkanlığı açılışındaki yoğun ilgiden çok mutlu olduklarını ve kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden, "Samsun Karadeniz Bölge Koordinatörü, Samsun Başkanı Sibel Samuk, "SAMKON bir hemşeri lobisi. Yurtdışındaki gurbetçilerle ilgili bir diaspora. Biz bunun dışında bütün derneklerle de dirsek temasındayız. Ben Samsun'da ilk defa kadın başkan olarak seçildim. O yüzden kadın eli değmiş olsun diye özellikle kadınların üretime katılmasını önemsedik. Yerel ve Samsun'un tanıtıldığı uluslararası fuarlarda sunulmak üzere birçok obje ürettik. '55 Kadın, 55 Hatıra, 55 Mutluluk' projesini oluşturduk. Günümüzdeki tüketim çılgınlığı sorununa parmak basmak, dini yönden israfı ele almak, hem bireysel hem de toplumsal farkındalık oluşturmak istedik. Bütün kadınlar evlerinde hatırası olan eşyaları bir defile ve açık artırmayla satışa sunacak. Özel konuğumuzla sunumunu gerçekleştireceğiz. İlk defa üretilen Samsun'a özel eşyalarla birlikte elde edilen geliri kırsal mahallelerimize kadınların mutluluğu için kullanacağız. 'Hayat seninle anlamlı' sloganıyla herkesi bu projenin içerisine kattık. Bugün Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveci'nin davetinden çok mutlu olduk. Çok nazik bir davranıştı. Proje ve iş birlikleri hakkında çok değerli bir görüşme gerçekleştirdik" diye konuştu.
YEREL DİNAMİKLER DESTEK OLMALI
SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise, Samsun dışında yaşamalarına rağmen, şehirle ilgili bütün gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ifade ederek, "Bu anlamda, Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveci'yi de yakından izliyoruz. Gerek zarafeti, gerek nezaketi, gerekse kültürel müktesebatı ile ev sahipliği bizi son derece memnun etti. Ziyaretten ziyadesiyle memnun kaldık. Bu sadece benim değil, ziyaretteki yönetim kurulu üyelerimizin de kanaati. SAMKON bu zamana dek birçok ilki gerçekleştirdi. Samsun Bölge Başkanlığı'na da bir hanımefendiyi seçtik. Hayatın her sahasında hanımefendilerin arkasında olduğumuz gibi, teşkilat yapılanmasında hanımlara öncelik vermeyi tercih ediyoruz. Çok değerli projeler üretilecek ve biz konfederasyon olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Ümit ediyorum ki yerel dinamikler de bu projelere destek olur. Bu anlamda Atakum Belediye Başkanımızın samimiyetine çok güveniyoruz. İnşallah kendisiyle çok güzel bir iş birliği yapacağız" sözlerini kaydetti.
BİRLİKTE YÖNETME MODELİ
SAMKON'un başarılı çalışmalarını tebrik eden ve yeni hizmet binalarının önemli çalışmalara ev sahipliği yapmasını dileyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de, "Atakum Belediye Başkanı olarak, belediyemize hangi sivil toplum örgütü, hangi gönüllü, hangi projeyle gelmişse hiçbirisine ilgisiz kalmadım. Hepsine 'Evet' diyorum ve inceliyorum. Atakum'u birlikte yönetme modelini uygulamaya çalışıyoruz. Şeffaf, denetlenebilir yönetim anlayışı ancak böyle kurulabilir. Sivil toplum örgütlerinin gücünü ve değerini çok iyi biliyorum. Eğer biz kentimize demokrasiyi, özgürlüğü tam anlamıyla kazandırıp, Atatürk'ün ilkelerini sonuna dek yaşatacaksak bunda kuşkusuz sivil toplum örgütlerinin rolü çok büyük olacak. Özellikle kadın odaklı projeleriniz toplumumuz ve kentimiz için çok değerli. Duyarlılığınız ve farkındalık oluşturma çabalarınız için çok teşekkür ederim" dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum