SAMİKAD'dan Başarılı Kadınlar Zirvesi

Samsun İş Kadınları Derneği'nce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Başarılı Kadınlar Zirvesi' düzenlendi.

SAMİKAD'dan Başarılı Kadınlar Zirvesi
10 Mart 2024 - 09:46
Samsun İş Kadınları Derneği'nce Büyükşehir Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Başarılı Kadınlar Zirvesi' merhum ressam Hilmi Özbay'ın resimlerinin yer aldığı sergi açılışı ile başladı. Sergi açılışını Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli, 27. dönem Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve zirveye katılan konuklar birlikte yaptı.
Hilmi Özbay Sergisi Açıldı
Sergi açılışının ardından zirvenin açılış konuşmaları yapıldı. İlk olarak söz alan ressam Hilmi Özbay'ın torunu Duygu Alaçamlı, dedesi Hilmi Özbay'ı ve resimlerini anlatan bir konuşma yaptı.
Kadını, Duyarsızlıklar Yüzünden Konuşuyoruz
SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik için bir araya geldiklerini belirterek, ''Kadınların gücünü ve başarılarını kutlamak ve bu vesileyle kadınların iş dünyasındaki katkılarını ve rollerini sadece bir günle değil her gün önemli olduğunu vurgulamak için buradayız. Kadını bu kadar konuşuyor olmamızın sebebini, duyarsızlıklarımız diye düşünüyorum. 8 Mart Kadınlar Günü kadınların eşit şartlarda çalışmak için başlattıkları eylemle ortaya çıktı. Dünyaca kabul edilen bir gün olması bu anlamda çok kıymetli'' dedi.
Mesleklerde Ayrımcılık Yapılması Rahatsızlık Verici
''Benim kadın olarak pozitif ayrımcılıkla anılıyor olmak çok ağırıma gidiyor'' diyen Başkan Dereli, ''Ben insan haklarının konuşulmasından, eşitliğin konuşulmasından yanayım. Mesleklerde ayrım yapılması çok rahatsızlık verici bir durum. Bu sadece Türkiye'ye has bir durum değil. Batılı ülkelerde de kadın hakları için çok emekler verildi. Biz kadınlar olarak elimizi taşın altına koymadığımız sürece kimse bizim önümüzü açmayacak. Ayrımın olmadığı, dünya kadınlar gününün kadınları hatırlamak için bir vesile olarak kullanılmadığı, kadın erkeğin eşit haklarda, hem ekonomik olarak hem çalışma koşulları olarak her anlamda birlikte yol aldığı, kadınların iş hayatında erkekler kadar olduğu, siyasette erkekler kadar olduğu bir dünya hayal ediyorum. Umuyorum ben, ben olmasam da benim kızım eşit bir dünyada yaşama şansı elde eder'' diye konuştu.
Deveci'den Selamlama Konuşması
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de bir selamlama konuşması yaptı.
Başarılı Kadınlar Konuştu
Açılış konuşmalarını ardından İK profesyoneli Umut Kılınç, danışman Seçil Turan Kerçek, sanayici iş kadını Zuhal Mansfield, Canan Özkurt, marka danışmanı Banu Samancı, sanayici iş kadını Hatice Özkan ve 27. dönem milletvekili Neslihan Hancıoğlu alanlarında konuşma yaptılar.
Katılımcılara Plaket
Programın sonunda konuşmacılara günün anısına plaket sunuldu.
    

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum