ŞAHİN'DEN GOLF SAHASINDA İNCELEME

Samsun Valisi İbrahim Şahin beraberinde Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte, Çarşamba ilçesinde ‘Golf Sahası’ yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu

ŞAHİN'DEN GOLF SAHASINDA İNCELEME
06 Mart 2015 - 19:09
Samsun Valisi İbrahim Şahin beraberinde Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte, Çarşamba ilçesinde ‘Golf Sahası’ yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu.

Golf Federasyonu Başkan Ahmet Ağaoğlu incelemeler sonrasında yaptığı açıklamasında, “Federasyon olarak üç yıldır Samsun’da bir golf sahası yapmayı planlıyorduk. Daha öncede Samsun’a bu konu ile ilgili ziyaretlerimiz oldu. Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize golf sahası yapmak için tavsiye ettikleri ve bu gün bizlere gösterdiği alan golf sahası yapımı için çok uygun bir alan. Şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile yakın bir zamanda bir golf antreman sahası oluşturacağız.

Samsun iklimi ile ülkemizde golf sahası olan şehirlerden bu konuda daha öne çıkıyor. Serin ve yağışlı bir iklime sahip olmasından dolayı saha yapımı golf oynamak için çok elverişli. Burası bittikten sonra ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacaktır. Samsunlu ve civar illerdeki gençler ve öğrenciler tesis tamamlandıktan sonra bu sahada golf sporu yapabilecekler.

Golf sahası turizm boyutu ile de Samsun’a önemli katkılar sağlayacaktır. Golf sporu ülkemize turizm alanında çok büyük bir katma değer sağlıyor. Ülkemiz golf turizminden yılda 160 milyon Euro para kazanıyor. Bu golf sahamız bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir buçuk, iki yıl gibi bir sürede hizmete girecektir” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı açıklamasında, ’’Bilindiği üzere Samsun’da 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları düzenlenecek. Bu organizasyonla birlikte Samsun’a ciddi anlamda spor tesislerinin kazandırılması gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda ilimize  bir golf sahası yapılması adına çalışmalara başladık ve bu çalışmalar şu an tüm hızıyla devam ediyor. Yaptığımız çalışmalar sonunda bu gün incelemelerde bulunduğumuz  alanı en uygun ve elverişli bir alan olarak belirledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve buradaki muhtarlarımızla gerekli toplantıları yaptık ve neticede buradaki muhtarlarımızın da onayını ve desteğini aldık. Bu vesile ile yapılacak yatırım sonunda bu bölge önemli bir değer kazanacak. Burada ilerki tarihlerde butik otellerinde yapılabilme şansı olacak.

Türkiye’de Avrupa ülkeleri gibi çok sayıda golf sahası bulunmuyor. Ben Golf Federasyonunda da uzun yıllardan bu yana yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan biri olarak, ilimizde böyle bir sahanın olmasının Samsun’a değer katacağı inancındayım. Bu tesis tamamlandığında yurt içinden, yurt dışından ve ülkemizde bulunan yabancı ülke vatandaşları golf oynamak için buraya gelecekler.

Biz Golf Federasyonu Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu’nu ilimize davet ettik. Kendileri bu gün buraya geldiler ve golf sahası yapmayı düşündüğümüz alanı inceledik. Diğer taraftan konu ile ilgili oluşturduğumuz komisyon görevini ifa etti. Çalışmalarını yaptı ilgili Bakanlıklara ve Başbakanlığa yazışmalar yapıldı. Gerekli onaylar alındıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile burada Golf Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirerek bu alanı golf sahası yapılması ile ilgili ilanını gerçekleştireceğiz.

Golf Federasyonumuz ve Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu alandaki çalışmaları bitirip bu golf sahamızı Samsun’da golf oynamak isteyen gençlerimize ve dünyanın her yerindeki golf oynamak isteyen insanların hizmetine sunacağız. Samsun iklim itibari ile de golf oynamaya uygun bur iklime sahip. Buradaki ortam da çok doğal bir ortam. Sunni bir yapılanmama yok.  Samsun’da mevsimler genelde yağışlı geçtiği için sulama konusunda da hiçbir sıkıntı olmayacak  ve devamlı yeşil kalacak bir alan.

Sayın Valimizin Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte Çarşamba ilçesinde Golf Sahası yapılması planlanan alandaki  incelemelerinde ayrıca; Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile köy muhtarları hazır bulundu

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum