ŞAHİN'DEN "DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI" MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi Denizcilik ve Kabotaj

ŞAHİN'DEN "DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI" MESAJI
30 Haziran 2015 - 19:14
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlamaya başlamıştır.

Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız.

Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Türk bayraklı gemiler kara listeden gri listeye sonra beyaz listeye girerek, çok önemli başarıyı yakalamışlardır.

Bu doğrultuda denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkânların artırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması kuşkusuz ki bir zorunluluğumuzdur.

Denizciliğin önemli olduğu ilimizde de denizlerimizin korunması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Sahil Güvenlik Teşkilatımız Samsun'da Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı  olarak konuşlanmış ve Sarp’tan Karasu’ya kadar olan bölgede önemli görevleri yerine getirmektedir.

Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili İlimizde deniz ticaretinin daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir.

Bu yıl 89. yılını kutlayacağımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarken, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum