Sahil Güvenlik Komutanlığı 40. Yaşında

Önemli başarıları ve küresel ölçekteki saygınlığıyla Aziz Milletimizin övünç kaynağı olan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40. kuruluş yıl dönümünün idraki içindeyiz.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 40. Yaşında
17 Haziran 2022 - 11:08
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, deniz üzerinde meydana gelebilecek her türlü suç ve acil duruma başarıyla müdahale eden güzide kurumumuz Sahil Güvenlik Komutanlığı, hukukun çizdiği sınırlar içinde kamu düzenini gözeterek büyük bir azim ve sadakatle görevini ifa etmekte ve Yüce Milletimizin daima takdirini toplamaktadır.
Denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması ve arama kurtarma görevlerini yerine getiren Sahil Güvenlik Komutanlığımız, sorumluluk sahasında hem ülkemiz hem de dünya için bir güvence olmaya devam etmektedir. 
İlimizde konuşlanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığımız üstlenmiş olduğu görev ve sorumlulukları; nitelikli personeli, üstün harekât kabiliyeti, her geçen gün geliştirdiği teknolojik güç ve donanımıyla bugün olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayış ve cesaret ile yerine getirmeye devam edecektir.
Bu duygularla, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 40. kuruluş yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor ve değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum. Milletimizin huzur ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum