Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu

Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının il birincileri belli oldu. Yarışma edebi ve görsel kategori olarak iki ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında ayrı ayrı kategorilerde yapılmıştır. İl birincilerine hediyeleri takdim edildi.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu
05 Nisan 2024 - 16:38
Ödül törenine Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hatice Öz,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Sait Sayar, Atakum Gençlik Merkezi Müdürü Salih Sever, İl Milli Eğitim Müdürü Serdar Öztürk katılım sağladı.
Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. 81 ilin ilkokul, ortaokul, lise birincileri ise Türkiye finali jürisi tarafından değerlendirilecektir.
Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş “Her yıl yapılan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasına katılımcı sayısını artırarak öğrencilerimiz ve aileler arasında farkındalığı artırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin görsel ve edebi olarak ortaya koydukları ürünler çok başarılı. Samsun genelinde 1254 eserle yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye finalinde ise Samsun ilimizin birinci olmasını canı gönülden istiyorum” dedi.

Edebi Eser Birincileri
KademeÖğrenci Adı-Soyadıİlçe/Okul
İlkokulBilgesu AydınÇarşamba/Kumköy İlkokulu
OrtaokulElfida BirgülYakakent/Yakakent 100. Yıl Ortaokulu
LiseRüveyda ÇalıkAtakum/Atakum Anadolu İmamhatip Lisesi

Görsel Eser Birincileri
KademeÖğrenci Adı-Soyadıİlçe/Okul
İlkokulBuğlem Yüsra ÇakurCanik/Toptepe İlkokulu
OrtaokulDuru BolatHavza/Havza Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu
LiseEsna Nur ŞakoğluHavza/25 Mayıs Anadolu Lisesi
 
  
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum