Sağlık İşçilerinden MHP'ye Özlük Hakları Çağrısı

Sağlık İşçilerinin Talepleri ve Sorunları MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım'a İletildi

Sağlık İşçilerinden MHP'ye Özlük Hakları Çağrısı
21 Temmuz 2023 - 14:37
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Canik İlçe Başkanı Mustafa Öztürk, sağlık işçilerinin taleplerini ve sorunlarını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkilerden Sorumlu Yaşar Yıldırım'a iletti. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan tüm işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden Öztürk, 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin genel bütçeye dâhil edilmesini ve iş barışını etkileyen bu ayrımın sona ermesini istedi.
Öztürk, "Sağlık işçileri, görev tanımı, tayinler, güvenlik kart yenileme ücretinin kurumlar tarafından ödenmesi ve sağlık veya yüz kızartıcı suçlar haricinde kartlarını yenileyemeyen güvenliklere emsal kadroda yer değişikliği hakkı verilmesini beklemekte" dedi ve "İnsanlık onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması talebinde bulunmaktayız" şeklinde ekledi.
2023-2024 Toplu İş Sözleşmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztürk, "Sağlık Bakanlığı'nda imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, maalesef içi boş bir sözleşme. Kamu Protokolü'nde alınan haklar haricinde, yeni bir kazanım olmaksızın eski sözleşmelerin kopyasını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Yetki mücadelesi verilen işyerlerindeki uygulamalardan da rahatsızlığını dile getiren Öztürk, "Yetkili sendikadan istifa eden işçiyi mobbing ve tehditlerle tekrar üye yapmaktadırlar. İşyerlerinde işçi şefi koordinatör olarak görev yapanlar aynı anda sendika temsilciliği yapmaktadır. Bu durum, işçinin anayasal özgürlüğü olan sendika seçimini olumsuz etkilemektedir." şeklinde konuştu ve "Çalışanların çıkarlarının korunması ve çalışma barışı gözetilerek mevzuat hükümlerinin düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum