SAĞLIK İÇİN BİSİKLET!

Çocukluk çağı obezitenin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğundan yola çıkılarak çocuk döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin vurgulandığı  “A

SAĞLIK İÇİN BİSİKLET!
27 Ekim 2015 - 19:06
Çocukluk çağı obezitenin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğundan yola çıkılarak çocuk döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin vurgulandığı  “Ağaç Yaşken Eğilir“ projesi Samsun İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanmıştır.

Paydaşları Halk Sağlığı Müdürlüğü,   Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı olan proje kapsamında, fizik aktivite konusundaki farkındalığın artırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikte çocuklar ile il yöneticilerinin Kurtuluş Yolunda bir araya getirildi.

Gazipaşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu’nun katıldığı etkinlikte öğrenciler ve yöneticiler bisiklet sürdü.

Bisiklet sürmekten çok mutlu olan çocuklara yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra gün boyunca en az bir saat egzersiz yapmaları gerektiği vurgulandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum