Sadık Albayrak'tan Erdoğan Tok'a Ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti

Sadık Albayrak'tan Erdoğan Tok'a Ziyaret
09 Kasım 2015 - 18:58
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok öncelikle Erdoğan’ın Dünürü Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak’a yapmış olduğu ziyaretten ötürü teşekkürlerini sunarken Tok “Hizmetlerimizle hemşerilerimizde iyi bir intibak oluşturduğumuza inanıyoruz. Gün geçtikçe daha bir özveriyle çalışarak İlkadım halkı için Samsun için en iyisi için 'nelerin mücadelesini vermeliyiz' bunların muhasebesini yürütüyoruz." dedi.  1 Kasım seçimlerine de değinen Tok “ Halkımız Ak Partiye olan güvenini tekrar gösterdi. Büyük bir oy oranı ile tek başına iktidar olan Ak Parti yıllardır devam ettirdiği hizmet serüvenine hız katmıştır. Yüzde 49 gibi büyük bir oy aranı alarak seçim zaferini yenileyen Ak Parti halkının isteklerini dinlemiş ve bu isteklerine yanıt vermiştir. Kazanılan bu zafer ise sadece Ak partinin değil Türkiye'de yediden yetmişe herkesin zaferidir. Türkiye'nin her noktasında bulunan vatandaşların zaferidir” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak’a ziyaretin anısına Saathane tablosu ve İlkadım Belediyesi Kültürel Yayınlarını takdim etti.
Sadık Albayrak Kimdir?
1970'lerden 2003'e dek aktif gazetecilik yapan, kitaplar yayınlayan ve bu nedenle hem ödüller alıp hem de hüküm giyen bir kalem Sadık Albayrak, 1942, Of doğumlu. Albayrak, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu ancak o gazeteciliğe merak saldı. Hatta memuriyeti pahasına uzun yıllar yazarlığını Milli Görüş çizgisinde sürdürdü. Necmettin Erbakan'a da yakın olan Albayrak, kapatılan Refah Partisi'nde 1977'de milletvekili adayı da oldu. Albayrak, milletvekili seçilemedi ama yazmaya devam etti. 1977de İskilipli Atıf Efendi'nin bir eserinden ötürü, merhum Necip Fazıl'la beraber, İstanbul Toplu Basın Mahkemesi'nde yargılandı. 1981de ise bir eserinden dolayı mahkûm oldu ve dokuz ay kadar Silivri kapalı cezaevinde yattı.(1982-83)  1979'dan itibaren Milli Gazete'de "Mizan" köşesindeki yazılarına devamla, bir– iki yıl istinasıyla, bugüne kadar sürekli olarak yazarlık ve bir müddet de danışmanlık yaptı. Gazetedeki yazılarından ötürü, 12 Eylül sonrasında aralıksız "Sıkıyönetim, DGM ve Ağır Cezalarda hâkim önüne çıktı.1981'de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Son Devir Osmanlı Uleması" eserinden dolayı birincilik ödülüne layık görülen usta yazar Milli Gazete'de ve AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Yeni Şafak'ta aynı anda köşe yazarlığı yaptı.
1996da İstanbul Büyükşehir Belediyesinde kültür danışmalığına başladı, bu arada da gazetedeki yazılarına devam etti.
Sadık Albayrak, oğlu Berat Albayrak'ın Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan'la evlenmesinin öncesinde Milli Gazetedeki yazılarına son vererek yalnızca Yeni Şafak'ta yazmaya başladı. Albayrak, ''Başbakan dünürü'' olmasının ardından çok kısa bir süre daha köşe yazarlığını sürdürdükten sonra Yeni Şafak'tan da istifa etti. Usta kalem, istifaların ardından köşesine çekerek zamanını kitap yazmaya ayırdı.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum