SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTULAR

Canik te ikincisi düzenlenen sivil toplum örgütü Başkanlarına istişare kahvaltısı Canik Özel Çocuk Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneğinde gerçekleştirildi

SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTULAR
18 Ocak 2016 - 18:34
Canik te ikincisi düzenlenen sivil toplum örgütü Başkanlarına istişare kahvaltısı Canik Özel Çocuk Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneğinde gerçekleştirildi.

[gallery ids="42728,42729,42730"]
Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneğinde düzenlenen sabah kahvaltısına Canik Çilek Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sekman, Samsun İli Fakirleri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, Canik Devgeriş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samı Tan, Ordulular ve Fatsalılar Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Mehmet Sişman, Canik Müteahhitler Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Cafer Mersinli Canik Müteahhitler Derneği Onursal Başkanı Camal Semiz, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Canik Tüketiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Örs, Canik Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Yavuz Canik Özel Canik Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ekrem Tuncay katıldı. 
ALDIĞIMIZ MESAFE İNANILMAZ DERECEDE ÖNEMLİDİR

İlkemizde engellilerle ilgili çok önemli çalışmalar yapılmaktadır ve bu konuda  önemli bir mesafe alındığını dile getiren Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alıca Usta.”  Bundan sadece 10 yıl önce engelli vatandaşlarımız evlerine hapsedilmiş durumdaydılar. Engelliler için eğitim imkânları sınırlı, fiziki mekânlar yetersiz ve şehir engellilerin kullanımına hiç uygun olmayacak şekilde düzenlenmişti. Hepsinden de önemlisi engelli vatandaşlarımızın herkes gibi tüm sosyal imkânlardan yararlanma ve sosyal hayata katılım haklarına sahip oldukları göz ardı ediliyordu. Son on yılda bu alanda aldığımız mesafe inanılmaz derecede önemlidir. Bu gün geldiğimiz noktada toplumsal bir bilinç oluşmuştur. Herkes engelliliğin ne demek olduğunun farkında ve onlar için daha çok şeyler yapılması gerektiğinin bilincindedir” dedi. 
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

Bugün burada katıldığımız bu program ve bu derneğimizin yaptığı diğer etkinlikler de gösteriyor ki her geçen gün daha güzel şeyler olunduğunu vurgu yapan Usta,” Engellilerimizi hayata katmak onları üretken, faal hale getirebilmek için sivil toplum örgütlerimize ihtiyacımız var. Engelli aileleri kendilerini dinleyecek, anlayacak ve onlara rehberlik edebilecek yerler arıyorlar. Bir nevi yaşadıkları sorunu paylaşarak, danışarak azaltmak için gayret ediyorlar. İşte bu derneğimiz engelli ailelerimizin tam da ihtiyaç duyduğu çalışmaları hayata geçirmeye çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
BİRLİK BERABERLİK ADINA GÜZEL ATILIMLAR ATILACAK
Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Hacer Altuntaş,” kahvaltıya katılan Canik  belediye başkanı yardımcımız  ve STK Başkanlara katılımlarından dolayı şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bu kahvaltıların birlik beraberlik adına güzel atılımlar atılacak. Hep birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum” dedi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum