SAAT 16.00 İTİBARİYLE AFAD AFET VE ACİL DURUM RAPORU

24

SAAT 16.00 İTİBARİYLE AFAD AFET VE ACİL DURUM RAPORU
24 Ocak 2016 - 17:23
24.01.2016 SAAT 16.00 İTİBARİYLE SAMSUN’UN AFAD AFET VE ACİL DURUM RAPORU


































































































KurumlarBilgi konusuAçıklamalar
Meteoroloji Bölge MüdürlüğüGenel DurumYapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre bugün (24.01.2016 Pazar) ve yarın (25.01.2016 Pazartesi) Samsun genelinde kar yağışının aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışının yer yer kuvvetli olması beklenirken Samsun radarından alınan son verilere göre; kar yağışının Tekkeköy, Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinde yoğun olduğu görülmektedir. Sıcaklıklar kıyı kesimlerde gündüzleri 0 ila 2 derece, geceleri ise -2 ila -4 arasında; iç kesimlerde gündüzleri -4 ila -10, geceleri ise -10 ila -15 derece arasında seyredecek. Rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) esecek.
UYARI 1KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Samsun genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar) vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
UYARI 2BUZLANMA VE DON UYARISI: Samsun'un iç kesimlerinde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
UYARI 3ÇIĞ TEHLİKESİ: Samsun'un iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kar Kalınlıkları-cm (Bugün Ölçülen)Samsun İlkadım: 10 cm-Samsun Meteoroloji Radar (Şenyurt Köyü): 100 cm- Canik Başarı ünv. : 50-60 cm- Ladik Kayak Merkezi: 70 cm- Ladik : 35 cm- Samsun/Atakum: 10 cm- Canik: 40 cm- Alaçam-Kızlan: 50 cm- Çarşamba Havaalanı: 6 cm- Yakakent: 40 cm- Bafra köylerinde: 60 cm.-Tekkeköy: 60 cm.
RüzgârRüzgâr kuzeyli yönlerden orta kuvvette beklenmektedir.
Karayolları Bölge MüdürlüğüKapalı karayolu mevkii ve km'siAlaçam -Kızlan Yolu Kapalı olup, Yol açım çalışmaları devam etmektedir
Kolay Çakırlan yolu kapalı
Çarşamba Ayvacık Yolu Kapalı
Çalışma yapılan karayolu mevkii ve km'siKarayolları 7. Bölge Müdürlüğü 75. Şube Şefliğine bağlı ekipler Samsun Terme istikametlerinde yoğun olarak karla mücadele çalışmalarına devam etmektedir.
YEDAŞEnerjisiz Mahalle ve Trafo sayısıÇarşmaba: 42 Trafo 12 Mahalle
Ayvacık: 5 Trafo, 3 Mahalle
Bafra:170 Trafo, 31 Mahalle
Ondokuzmayıs: 24 Trafo, 8 Mahalle
Salıpazarı: 42 Trafo, 12 Mahalle
Terme :88 Trafo, 18 Mahalle
Tekkeköy:10 Trafo, 1 MahalleİL GENELİNDE 381 TRAFO VE 85 MAHALLEDE ENERJİ KESİNTİSİ BULUNMAKTADIR.
İl Milli Eğitim Müdürlüğüİlçelerde eğitime ara verilen okullarRESMİ TATİL
B.Ş.B.BŞehir İçi ve ilçeler toplu taşıma ulaşım durumuToplu ulaşımda herhangi bir aksama ve sorun yoktur.
Kapalı ve Çalışma yapılan Mahalle yolu sayısı ve km'siTerme: Kâzımkarabekir, Oğuzlu, Erenköy, Yüksekyayla Mahalle yolları kapalıdır.
Çarşamba: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Salıpazarı: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Ayvacık: Başalan-Çamlıkale Grup Yolu, Tongel Grup Yolları Kapalıdır.
19 Mayıs: Aydınpınar, Yeşilyurt, Fındıklı Mahallede yolları Kapalıdır.
Bafra: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Alaçam: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Yakakent: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Kavak: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Havza: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Asarcık: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Ladik: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Vezirköprü: Yolpınar Mahallesi yolu kapalıdır.
Merkez İlçeler: Kapalı Mahalle Yolu Yoktur.
Müdahale edilen yollarBelediyemize Bağlı Kapalı yollarda çalışmalar devam etmektedir.
AFADBİLGİHerhangi bir iki nokta arasında ulaşıma kapalı olan yolların araç ve yaya trafiği açık olması durumunda mahsur kalma olayı gerçekleşmektedir. Bu nedenle yollar ulaşıma açılana kadar; Kolluk kuvvetleri marifetiyle kapalı olan mahalle ve ilçe yolları araç ve yaya trafiğine kapatılmaktadır.
AFAD koordinasyonunda müdahale edilen ihbar sayısıAfet Yönetim Merkezi Tarafından toplamda 70 ihbar alınmıştır. İhbarlardan 9 tanesine müdahale devam etmekte olup, Can kaybı Yoktur.
İl Sağlık MüdürlüğüÖnleyici tedbir olarak nakledilen hasta sayısı ve nakil merkezleriSüreç içerisinde önleyici tedbir olarak nakledilen hasta yoktur.
Süreç içerisinde müdahale edilen acil hasta sayısıSüreç içerisinde müdahale edilen vaka sayısı 27 dir.
Havalimanı Müd.Hava yolu Ulaşım DurumuSamsun Çarşamba Havalimanı Hava Trafiğine açıktır.
Ulaştırma ve Denizcilik Bölge MüdürlüğüDeniz Yolu ulaşım DurumuSamsun Port Limanımızda an itibari ile gemi trafiğine açıktır, rüzgâr ve görüş durumu müsaittir. Ancak Yeşilyurt İskelesinde an itibariyle kötü hava koşulları nedeniyle gemi trafiğine kapalıdır.
B.Ş.B.B, İl Emniyet Müd, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müd.Evsiz kişi sayısı ve barındırıldığı merkezlerEvsiz kişi olmadığı bilgisi alınmıştır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum