RUSYA İLE DOSTÇA...

GENÇLERLE DAHA İYİ OLACAĞIZ Hüsranla biten EURO 2016 sonrası; Arda Turan, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Burak Yılmaz ile Selçuk İnan’ın davet edilmediği A Milli Takımımız, ‘değişen’ ve ‘

RUSYA İLE DOSTÇA...
01 Eylül 2016 - 09:41
3GENÇLERLE DAHA İYİ OLACAĞIZ
Hüsranla biten EURO 2016 sonrası; Arda Turan, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Burak Yılmaz ile Selçuk İnan’ın davet edilmediği A Milli Takımımız, ‘değişen’ ve ‘gençleşen’ kadro yapısıyla çıktığı ilk maçta Rusya ile karşılaştı. 2018 Dünya Kupası Elemeleri öncesi Antalya'da oynanan ilk hazırlık maçında Ay-Yıldızlılar, Rusya ile 0-0 berabere kaldı.EURO 2016 sonrası yeni bir sayfa açan A Milli Takımımız, Hırvatistan ile yapacağı 2018 Dünya Kupası eleme maçı öncesinde Rusya ile hazırlık maçı oynadı; Antalya'daki karşılaşmadan golsüz eşitlikle ayrıldı..Fatih Terim’in öğrencileri 5 Eylül Pazartesi günü 2018 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçında Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak.
STAT: Antalya
HAKEMLER: Damir Skomina xx, Jure Praprotnik xx, Robert Vukan xx
TÜRKİYE: Volkan Babacan xx, Şener Özbayraklı xx, Serdar Aziz xx, Çağlar Söyüncü xx, İsmail Köybaşı xx, Mehmet Topal xx, Ozan Tufan x, Volkan Şen xx, Hakan Çalhanoğlu xx, Emre Mor xx, Cenk Tosun x
YEDEKLER: Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Nuri Şahin, Okay Yokuşlu, Olcay Şahan, Salih Uçan, Gökhan Töre , Hasan Ali Kaldırım, Ahmet Yılmaz Çalık, İrfan Can Kahveci, Enes Ünal, Yunus Mallı, Kaan Ayhan, Ahmet Oğuz, Cengiz Ünder
Teknik Direktör: Fatih Terim

RUSYA: Akinfeev xx, Kudrjasov xx, Novoseltsev xx, Berezutski xx, Zhirkov xx, Ozdoev xx, Tarasov xx, Samedov xx, Miranchuk xx, Shatov xx, Smolov xx
YEDEKLER: Dzhanaev, Kricyuk, Petrov, Semenov, Neustadter, Shishkin, Poloz, Gazinsky, Zobnin, Kutepov, Kanunnikov, Erokhin
Teknik Direktör: Stanislav Cherchesov

SARI KART: Zhirkov (Rusya

7- Boş kalıp haber 2MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKAR
6'inci dakikada Zhirkov’un sol kanattan ceza sahası için kestiği tehlikeli ortayı kaleci Volkan çıkardı, dönen topu defans uzaklaştırdı.
18'inci dakikada Emre Mor’un orta sahadan aldığı topla çalımlarla ceza sahası içine girer girmez yerden kestiği ortaya son anda defans araya girerek kornere çıkardı.
22'inci dakikada sol kanattan Volkan Şen’in ceza sahasına kestiği ortayı Ozan tufan müsait durumda kafayla kaleciye nişanladı.
25'inci dakikada Cenk Tosun’a ceza sahası dışında yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu’nun frikiği az farkla üstten auta çıktı.
38'inci dakikada hızlı gelişen Rusya atağında Zhirkov’un ara pası ile sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Smolov, ceza sahasına girer girmez çektiği yerden şutunu kaleci çıkardı.
59'üncü  dakikada Zhirkov’un ceza sahasına girer girmez plasesi üstten auta gitti.
64'üncü dakikada Yunus Mallı’nın yaklaşık 25 metreden sol ayakla sert şutu kalenin solundan auta gitti.
66'inci dakikada Erokhin’in ceza sahası dışından sert şutu kaleci Volkan Babacan’da kaldı.
72'inci dakikada Samedov’un sağ kanattan arka direğe kestiği ortada bomboş pozisyondaki Ozdoev’in kafası üstten auta gitti.
77'inci dakikada topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına giren Emre Mor rakibini geçerek sağ ayağı ile vuruşunda kaleci Akinfeev gole izin vermedi. Ve bu sonuçla hazırlık maçı başladığı sona erdi.
1GÜN GEÇTİKÇE DAHA DA İYİ OLACAKLARININ SÖZÜNÜ VERDİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.Antalya'da oynanan ve golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa konuşan Terim, hava şartlarının zor olduğunu ve yeni bir takım olduklarını belirterek "Daha güzel şeyler yapacağız inşallah. Bazı yeni oynayan oyuncularımız var, kendi takımlarında oynamayıp burada oynayan oyuncular var ve altı değişiklik var. Bunlara baktığınızda ikinci ve üçüncü bölgede biraz daha fazla olmamız lazım" dedi.
OYUNCULAR HAKKINDA FİKİR EDİNDİK
2018 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Hırvatistan'la 5 Eylül'de oynanacak maça kadar hazır hale geleceklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Hırvatistan'a iyi hazırlanacağız. Rusya da güçlü bir rakipti. Nereden baksak bizim için karlı bir maçtı, oyuncular için bir fikir oluştu. Şener, İsmail, Enes, Okay gibi tüm oyuncular hakkında fikir sahibi olduk. Bir arada oynamayan oyuncular var, bunların hepsi yan yana gelecek. Hırvat maçına kadar daha iyi olacağız. Tam bir hazırlık ve dostluk maçı havasında geçti, iki takım da birkaç pozisyon buldu. Sevindirici taraf, ikinci yarıda bir kafa topu hariç pozisyon vermedik. İlk yarıda ise tüm pozisyonları biz verdik, rakip bulmadı. Ama gol yememek önemli bir şey" şeklinde konuştu.
TÜRK MİLLİ TAKIMI MAĞLUP OLMUYOR
A Milli Takım'ın kazanma oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Unutmayalım ki Türk milli takımı bu maça çıkmadan %65 galibiyet oranıyla oynuyor. Sonuç itibariyle Türk milli takımı mağlup olmuyor, bunları zaman zaman unutuyoruz. Uluslararası alanda kaybetmemek de önemli. Günün şartlarını düşündüğümüzde bugün kaybetmemek oyuncularımız adına önemli. Yine de kazanma alışkanlığı olan bir takım haline geleceğiz" ifadelerini kullandı.
GÖREVİMİZ, BİRKAÇ TANE EMRE MOR BULMAK!
Rusya karşısında sergilediği futbolla takımın en dikkat çeken ismi olan Emre Mor'la ilgili görüşlerini de aktaran Terim, Emre Mor'un yıldız olmak için uygun yaşta olduğunu belirterek "Emre Mor için hiçbir şey erken değil. Dünyada 18-19 yaşında bir sürü yıldız var. Dortmund'da daha da güçlenecek, doğru oynamayı öğrenecek. Allah vergisi meziyetleri var. Bizim de görevimiz birkaç tane Emre Mor bulmak. Her an her şeyi yapacak  bir oyuncu. Bizim de önemli bir silahımız" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum