RUSLİNE HAVAYOLLARINDAN VALİ ŞAHİN'E ZİYARET

Krasnodar ile Samsun arasında uçak seferlerinin yeniden başlaması için Samsun'a gelen RusLine Havayolları Şirketi Genel Müdürü Timofey V

RUSLİNE HAVAYOLLARINDAN VALİ ŞAHİN'E ZİYARET
09 Şubat 2017 - 19:44
7- Boş kalıp haberKrasnodar ile Samsun arasında uçak seferlerinin yeniden başlaması için Samsun'a gelen RusLine Havayolları Şirketi Genel Müdürü Timofey V. Fedorov, Satış Pazarlama Direktörü Alexey Donchenko ve Krasnodar Havalimanı Sorumlu İşletme Müdürü Evseeva İrina, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
RusLine Havayolları Şirketi Genel Müdürü Timofey V. Fedorov ziyarette yaptığı konuşmasında, “Bir buçuk sene önce başladığımız bir projeyi tekrar hayata geçirmek gerçekten çok güzel bir duygu. Bu sefer inşallah hiçbir sorun çıkmayacak. Krasnodar ile Samsun arasında direk uçuşların yapılması ile birlikte insanlarımız günübirlik gezebilme imkânına kavuşacaktır. Bu gün burada bulunmamız bu projenin gerçekleşmesi için atılan ilk adımdır” dedi.
VİZE KONUSUNUN ÇÖZÜME KAVUŞMASI GEREKİYOR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Özellikle sizin tarafınızdan bu konunun gündeme getirilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın olayı sıcak tutması bizim ve sizin için sevindirici olacaktır. Suriye’de düşürülen uçak kazası sonrası Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler gerilmişti. Bu olay olumsuzluk anlamında sizleri ve bizleri vurdu. Keşke bu olaylar olmasaydı. Çok ciddi anlamda zaman kaybı oldu. Bizim üç ay boyunca havalimanımıza bakım yapılacağı için kapatılacak. Allah izin verirse havalimanımızın bakım sürecinin tamamlanacağı Haziran ayının ilk haftasından itibaren Samsun-Krasnodar arası karşılıklı seferlerin tekrar başlaması mümkündür. Bizim öncelikle çok iyi bir tanıtım çalışması yapmamız gerekiyor. Yani başta Samsun ve bölgedeki insanların karşı tarafa geçmesini sağlayacak bir tanıtım yapılması lazım. İkincisi karşı tarafın Krasnodar ve çevre illerin aynı şeyi yapması gerekiyor. Vize konusunun çözüme kavuşması gerekiyor. Samsun ilimizde Rusça dili eğitim veren bir lise kurulması konusunda bir çabam var. Bu karşılıklı dostluğun ekonomiye dönüştürülmesi konusunda uzun nefesli olacağına inanıyorum" diye konuştu.
OLUMSUZLUKLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE ORTADAN KALDIRDI
Bizi sürekli özellikle komünizmle ve sizleri de kapitalizmle korkuttuklarını belirten Vali Şahin," Aramızı açtılar. Hâlbuki bir araya geldiğimizde ne kadar aynı kültürlerin insanları olduğumuzu daha rahat görüyoruz. Biz bir araya geldiğimiz zaman Amerikalardan, Batılılardan daha fazla Rusya Federasyonunun altında kalan ülkelerle daha rahat anlaşabiliyoruz. 24 Kasım uçak krizinden sonra Rusya’da Türkiye’ye karşı çok olumsuz hava oluşturulmaya çalışıldı. Bundan da vatandaşlar çok etkilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Putin’in karşılıklı diyalogları bu soğuk havayı, olumsuzlukları hızlı bir şekilde ortadan kaldırdı. Uçak krizi ve Rus Büyükelçinin öldürülmesinin arkasındaki kişiler, güçler ortaya çıkınca her iki tarafta ciddi bir rahatlama oldu. Samsun’da bir konsolosluk kurulursa vize konusu çok hızlı bir şekilde ortadan kalkar diye düşünüyorum. Buraya gelmeniz dolayısıyla ve bu olayı gündeminizden çıkarmamanız ve sıcak tutmanız dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Ben umarım ki, en kısa süre içerisinde çok verimli bir taşımacılık başlar. Bu sene Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları düzenlenecek. Bu olimpiyatlara Rusya’da katılıyor. Birlikte sorunları aşmak ve besmele çekip işe başlamak gerekiyor” dedi.
Ziyarete ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş da katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum