Reyting İçin "Boksör" Denilmez!

Türkiye Boks federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç; Yazılı ve görsel medyada yer alan “Milli boksör sevgilisini öldürdü” başlığı altında haberleri üzülerek takip etmekteyiz.

Reyting İçin "Boksör" Denilmez!
28 Mayıs 2020 - 15:05
Bu olayda adı geçen şahıs 2012 yılında üniversiteler arası boks turnuvasına katılmıştır. Bunun dışında ülkemizi ve federasyonumuzu yurt dışında milli formayla temsil etmemiştir. Adı geçen şahıs Olimpiyat oyunları, Dünya şampiyonası ya da Avrupa şampiyonasında milli formayı giymemiştir.
Dolayısıyla milli sporcu olarak lanse edilmesi bizleri ve Uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Milli Sporcularımızı derinden üzmüştür. Boks sporu asil bir spordur ve Milli boksörlerimiz kamplarını antrenörler ve psikolog gözetiminde yapmaktadır.
Şahsın daha önceki yıllarda farklı suçlara karıştığı ve bu yapıda bir insanın Milli Takımımızda yer alamayacağı tüm boks camiasının malumudur.
Selim Ahmet Kemaloğlu adlı şahsın Boks Milli Takımımızla hiçbir bağlantısı yoktur. Kaldı ki katil katildir. Her meslekten olabilir. Reyting için özellikle “Boksör” denilmesi doğru değildir.  
Biz daha önce kadına karşı şiddet olaylarını gerek görsel gerekse yazılı basında defalarca kınadık. Kadınların kendilerini savunmayı öğrenebilmeleri için tüm boks salonlarımızda kadınlara ücretsiz boks derslerine devam ettik.
Bu acı olayda hayatını kaybeden Zeynep Şenpınar’a Allahtan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.
  
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum