"Resen" Atama Mağduriyeti

Samsun MEM geçtiğimiz haftalarda norm fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı atamalarını yapmış ve kendi internet sitesinde atama listesini yayınlamıştı.

"Resen" Atama Mağduriyeti
23 Aralık 2019 - 18:03
Ancak aynı Samsun MEM “ resen” atamalarını yaptığı ve aileleriyle birlikte mağdur ettiği öğretmenlerin listesini yayınlamaya cesaret edemedi. Şimdi akıllara yine aynı sorular geliyor. Neyi gizliyorsunuz? Yaptığınız uygulamanın hukuka aykırı olduğunu mu? Öğretmenleri ve ailelerini uğrattığınız mağduriyeti mi? Yoksa norm fazlası olduğu halde bir tanıdık, bir sendika vesilesiyle atayamadığınız kişilerin ifşa olması endişesini mi? Saygıdeğer yetkililer, insanların mağdur edilmemesi için illa bir tanıdık, bir sarı sendikal bağlantı mı bulmaları gerek? Hukuk devleti olduğumuzu unutmayın!
Samsun'un değişik ilçelerinden sendikamıza ulaşan ve mağduriyetlerini dile getiren öğretmenlerimizin sesi olarak; Türkiye Cumhuriyeti devletinin makamlarını özel mülkiyetleri gibi gören ve her türlü hukuksuz uygulamayı kendilerinde hak bulanlara diyoruz ki;
Siyasetçilerin değil sadece eğitim çalışanlarının sesi ve sendikası olma ilkesiyle hareket eden ANADOLU EĞİTİM-SEN, öğretmenlerin aileleriyle birlikte mağdur edildiği “resen” atama kılıfı altında yapmış olduğunuz uygulamadaki yanlışlıklara, hukuksuzluklara sessiz kalmayacak ve bundan sonraki her türlü hukuk dışı uygulamaların, kanunlar çerçevesinde takipçisi olacaktır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum