Rektör Ünal, Özbekistan'da Temaslarda Bulundu

Temaslarda bulunmak üzere yurt dışına çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Türk Büyükelçiliği ve Perfect Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Ünal, Özbekistan'da Temaslarda Bulundu
27 Ocak 2023 - 17:27
Perfect Üniversitesi ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ilk olarak Perfect Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed İsmail Mahmudov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Perfect Üniversitesinin gelişimi için eğitim, turizm ve iktisat alanlarında işbirliği imkânları ele alındı. Daha sonra Rektör Ünal, Perfect Üniversitesi öğrencileriyle “Eğitim ve Gelecek” konulu bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Buradaki görüşmelerde Rektör Ünal’a Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk da eşlik etti.
Türkiye’nin Taşkent Büyükelçiliğine nezaket ziyareti
İkinci ziyaretinde Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Taşkent’teki yükseköğretim kurumlarıyla yeni iş birlikleri arayışında olduklarını belirterek OMÜ’nün bu çerçevede birikim ve tecrübesini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi. Görüşmede uluslararasılaşma hususunda mesafeler almak istediklerine işaret eden Rektör Ünal, Özbekistan ile Türkiye arasında var olan bağların gelişerek devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.
Taşkent Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ali Eyupkoca’nın da iştirak ettiği ziyarete;  Al Fraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Farmankul T. Egamberdiyev, Perfect Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed İsmail Mahmudov da katıldı.
Ziyaretler, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum