Reklam
Reklam
Reklam

Rektör Ünal'dan Endonezya'daki Yunus Emre Enstitüsü'ne Ziyaret

Endonezya’da temaslarına devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye’nin eğitim ve kültür alanında temsil gücünü artıran Yunus Emre Enstitüsü’nün Jakarta’daki merkezine ziyaret gerçekleştirdi.

Reklam
Rektör Ünal'dan Endonezya'daki Yunus Emre Enstitüsü'ne Ziyaret
24 Mayıs 2023 - 19:06
Reklam
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Enstitü Müdürü Dr. Cemal Şahin ile Endonezya’nın sosyokültürel yapısı, halkların karşılıklı muhabbeti ve ortak geleceği üzerine bilgi alış verişinde bulundu.
Çalışmaya ve değer üretmeye devam edeceğiz
Görüşme sırasında Endonezya’da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Ünal, “Yeni yapılanmış olmasına rağmen Türkçe eğitiminde ne kadar hızlı yol alınabildiğini burada görmüş olduk. Türkçe’nin birleştirme gücüyle iki ülkenin sivil güçleri de ortak çalışmaya ve değer üretmeye devam edecektir. Türkçe öğretimine yaptığı katkılar ve güzel ev sahipliği için kendilerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
Türkçe’ye ilgi mutluluk verici
Misafirliklerinden dolayı konuğu Rektör Ünal’a teşekkür eden Dr. Cemal Şahin, OMÜ camiasına çalışmalarında başarılar dileyerek sevgilerini iletti. Dr. Cemal Şahin, yeni bir yapılanma olmasına rağmen Türkçe eğitimini birleştirici bir güç olarak kullanan Enstitü’nün dönemlik ortalama 750-1000 öğrenciye hizmet verdiğini belirtti. Kuruluşundan bugüne oldukça hızlı yol aldıklarını ifade eden Şahin, Endonezya’nın genç nüfusunun Türkçe’ye büyük ilgi göstermesi mutluluk verici olduğunu söyledi.
Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum