Rektör Bilgiç Yeni Atanan Akademisyenlerle Buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, doktor öğretim üyeliğine atanan akademisyenleri Rektörlük Toplantı Salonu’nda ağırlayarak tebrik etti.

Rektör Bilgiç Yeni Atanan Akademisyenlerle Buluştu
28 Şubat 2020 - 21:13
Her bir akademisyeni tanıyarak çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlerden Üniversiteye katkı sunmak adına beklentilerini de dile getirdi.
Yeni atanan akademisyenlerle bir araya gelmeyi önemsediğini ifade eden Rektör Sait Bilgiç, bu sayede benzer alanlarda görev yapan akademisyenlerin tanışarak ortak çalışma imkânı yakalayabileceğine de dikkat çekti.
İdlib’de hayatını kaybeden şehitlerimiz için son derece üzgün olduğunu da ifade eden Rektör Bilgiç “Mazlum ve mağdurun yanında olmak için o bölgede bulunan Mehmetçiklerimize Allah yardım etsin” dedi.
Yeni akademisyenlerimiz OMÜ’nün gücüne katkı sunuyor
OMÜ’de ve farklı üniversitelerde yetişmiş akademisyenlerin, OMÜ’nün gücüne katkı sunduğunu belirten Rektör Sait Bilgiç “Her buluşmada, Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak bir ekiple tanışmaktan dolayı memnun oluyorum. Ayrıca bu ilerlemeyi somutlaşacak talepleri de iletme fırsatım oluyor. Biliyorsunuz ki ulusal ve uluslararası alanda üniversiteler arasında yoğun bir rekabet var. Bu rekabet zamanla daha da hızlanacak ve üniversiteler öğrenci bulmak için yarışacaklar. Nitelikli öğrenci de bu fırsatlar içerisinde hep daha iyisine gitmeyi tercih edecek. OMÜ’nün bu konuda sıkıntısı olmasa da gelecekte de olmaması için her aramıza katılan akademisyenin, bizi ileriye taşıyacak özellikleri ve çalışmaları olsun istiyoruz” diye konuştu.
Tüm değerlendirmelerinizde adil ve dürüst olun
Akademisyenlere, akademik kariyerleri boyunca birçok değerlendirmeye tabi tutulduklarını hatırlatan Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Yeni görevinizle sizler de artık değerlendirici sıfatını taşıyorsunuz. Bu nedenle kariyerinizdeki bu değişiklik, etkili bir değişiklik. İlkelerinizi iyi belirlemeniz halinde etkiniz olumlu bir şekilde karşınızdakine sirayet edecektir. Yüksek lisans, doktora öğrencilerinin yeterliliklerinin değerlendirilmesi gibi tüm değerlendirmelerinizde sizden ricam adil ve dürüst olmanızdır. Çünkü sağlıklı bir duruşun temel unsuru dürüstlüktür.”
Akademisyenlerden bir diğer isteğinin, bilim insanı kimliklerini ön plana çıkararak çok çalışmaları olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Güçlü ülkelerin güçlü üniversiteleri olur. Güçlü üniversitelerin de dış kaynaklı projeleri çok yüksektir. Bu sayede üniversitelerinin AR-GE bütçelerini yükselterek daha büyük projeler üretebiliyorlar ve anlamlı yayınlar çıkararak ilim dünyasına kazandırabiliyorlar. Bu nedenle her birinizden dış kaynaklı proje sözü istiyorum. dedi. 
OMÜ’de dış kaynaklı proje sayısının geçen seneye göre iki katına çıktığını kaydeden Rektör Bilgiç, proje yazımı konusunda üniversite yönetiminin ve OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisinin her türlü desteği vereceğinin altını çizdi.
Dilek ve görüşlerin paylaşıldığı buluşmanın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Yurt kitaplarını hediye ederken Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli Solmaz da Cihat Aşkın’ın müzik albümünü hediye etti.
OMÜ’nün Yeni Öğretim Üyeleri ve Görev Yapacakları Birimler:
Doç. Dr. Esra Akyüz Özkan - Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Gülay Akman - Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Baltacı - Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu - Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Taylan Önyay - Veteriner Fakültesi Veteriner Cerrahisi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Ali Kerim Yılmaz - Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Gül Çavuşoğlu - Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Fülya Açıksöz - Devlet Konservatuvarı Genel Müzikoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Pınar Beşevli Solmaz - Devlet Konservatuvarı Genel Müzikoloji Anabilim Dalı
Doç. Dr. Engin Yurt - Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi
Doç. Dr. Yeliz Kındap Tepe - Fen-Edebiyat Fakültesi Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Serpil Aydın - Fen-Edebiyat Fakültesi Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed İkbal Güler - Fen-Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Saygın - Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem - Mühendislik Fakültesi Yöneylem Araştırma Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Can Şenel - Mühendislik Fakültesi Mekanik Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Yakup Yılmaz - Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Selma Karaahmet Balcı - Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anasanat Dalı
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum