Ramazan Bayramı'na Bir Daha Kavuşmanın Mutluluğu İçerisindeyiz

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Bayrama barış, umut ve güven içinde ulaşan bizler, bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp, bizden bayram neşesi bekleyenlere beklediklerini ikram etmeli, bayramın sevincini, neşesini dua, tekbir ve selamlarla önce kendi içimizde duymalı sonra da bayrama acıyla, gözyaşıyla ulaşabilmiş kardeşlerimize bunu en kalbi ve samimi duygularımızla hissettirmeliyiz” dedi.

Ramazan Bayramı'na Bir Daha Kavuşmanın Mutluluğu İçerisindeyiz
22 Mayıs 2020 - 22:57
Koronavirüs salgını nedeni ile ilçemizde yaşan vatandaşlarımızla birlikte Ramazan ayında bir araya gelemediklerini vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Kendine has manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan ayını daha huzur içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini yaşayarak Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın millet olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Bu vesileyle 4 günlük sokağa çakma yasağı nedeniyle bayramı evlerimizde kalarak geçireceğiz ” dedi.
İlçemizde Yardıma Muhtaç Olanların Elinden Tuttuk
Paylaşma ve dayanışmanın bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Edis, “Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Bu mübarek zamanlarda, yoksula ve zor durumda olana yardım etme; dargınları, küskünleri barıştırma, yaşlı, hasta, eş ve dostumuzu ziyaret etme görevimizi büyük bir manevi hazla gerçekleştiririz. Biz de içinde yaşadığımız eşsiz güzellikteki Vezirköprü ilçemizin vatandaşları olarak büyük bir ailenin fertleriyiz. Bu büyük ailenin parçası olmanın verdiği aidiyet duygusuyla, Vezirköprü Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle doyumsuz atmosferi birlikte soluduk. İlçemizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, paylaştık. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında ayrı ayrı mahallerimizde iftar programları düzenliyorduk. Bu yıl ise Ülkemizi saran koronavirüs salgını nedeniyle programlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Bu salgını hep birlikte atlatacağız ve eski günlerimize döneceğiz” diye konuştu
Ramazan Boyunca Ellerimizi Açtık Allah’ımıza Dua Ettik
Hemşehri ile aynı sofra etrafından bir araya gelerek oruçlarını açtıklarını belirten Başkan Edis, “Ramazan ayı boyunca her gün farklı camide teravih namazından sonra vatandaşlara şerbet ettik. İlçe sınırlarımızla bulunan mahallelerde maddi durumu yerinde olmayan, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, imkânlarımız doğrultusunda isteklerine cevap vermeye çalıştık. Vatandaşlarımızla birlikte ellerimizi açıp Cenabı Allah’a huzurumuzun, kardeşliğimizin ve dirliğimizin daim olması için dualar ettik. Birlik, beraberlik, dostluk, paylaşım ve sosyal barışı benimsemiş yönetim anlayışımızdaki bu tavrımız her zaman bu yönde olmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizi, dostluğu, kardeşlik ve paylaşmayı en sıcak şekilde hissettiğimiz, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu toplumca yaşadığımız sevgi dolu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, hemşerilerimin, mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum