Reklam
Reklam
Reklam

Protokol Mensupları Okçu Çocukların Tirkeşlerini Taktı

Fatsa Halk Eğitim bünyesinde Geleneksel Okçuluk sporu yapan 9 yaş ve üzeri çocukların Tirkeşleri (Ok Çantası) Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İl Milli Eğitim Mehmet Fatih Vargeloğlu Müdürü tarafından takıldı.

Reklam
Protokol Mensupları Okçu Çocukların Tirkeşlerini Taktı
03 Haziran 2021 - 17:03
Reklam
Okçuların Tirkeşlerini taktıktan sonra sporcuların ok atışlarını izleyen ve başarılı atışları sonrası kendilerini tebrik eden Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, “Çocuklarımızdan bundan sonra üstün başarılar bekliyoruz” dedi.
Milli Düzeyde Sporcularımızın Da Çıkabileceğine Yürekten İnanıyorum
Ok antrenörü İbrahim Sağlam yaklaşık 5 yıldır okçuluk ile ilgilendiğini belirterek, “Hem öğrencilik hem antrenörlük anlamında çocuklarımıza okçuluk sporunu aşılamaya çalışıyorum. Özellikle geleneksel okçulukta gençlerimize milli değerlerimizi geleneksel ögelerimizi tanıtmaya çalışıyorum. Pandemi sürecinde bir yere kadar yol kat edebildik. Sonrasında kıyafetlerimiz olsun, diğer araç gereçler konusunda olsun ihtiyaçlarımız giderildikten sonra artık gelişim sürecine girdik diyebiliriz. Şu anda başlangıç aşamasının biraz daha üzerindeyiz diyebilirim. Bu çocuklarımız şu anda Türkiye genelinde her türlü yarışmaya katılabilecek seviyedeler. İnşallah önümüzdeki aylarda milli düzeyde sporcularımızın da çıkabileceğine yürekten inanıyorum. Yaklaşık 25 tane sporcumuz var ve bundan sonra çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız ve sayımızı da artırmayı düşünüyoruz” dedi.
Okçu Çocuklar Akranlarına Ok Sporunu Tavsiye Ediyor
Okçu çocuklarda ok sporu hakkında görüşlerini dile getirdiler.
Elanur Amine; 8 yaşındayım okçuluk sporunu çok sevdim. Televizyonlarda gördüm ve başlamak istedim. Burada ilk adımımı attım. Geleneksel okçuluk, klasik okçuluk gibi sporlara da katıldım. Geleneksel okçuluk gerçekten çok eğlenceli. Ben çok zevk alıyorum, diğer çocukların da bu sporu yapmasını tavsiye ediyorum.
Furkan Ege; 9 yaşındayım 4. Sınıfa gidiyorum. Okçuluk sporunu çok sevdim. Küçüklüğümde ablam klasik okçuluktaydı o zaman ben çok sevmiştim. Benim başlamam bu yıla nasip oldu. Diğer öğrencilerin de bu sporu yapmalarını isterim.
Yağmur Sena Aras; 12 yaşındayım 6. Sınıfa gidiyorum. Okçuluk sporunu yaklaşık 5 aydır yapıyorum.  Bu sporu herkese tavsiye ediyorum. Çok eğlenceli bir spor aynı zamanda ata sporumuz olduğu için manevi değeri de çok yüksek.
Zeynep Türkoğlu; 3.sınıfa gidiyorum. Bu sporu gerçekten çok sevdim, aslında daha önceden başlamayı istemiştim, denedim ve bu sporu çok sevdim halen de devam ediyorum ve bence bütün çocukların yapabileceği bir spor.
Zümra Acıyan;
9 yaşındayım 3. sınıfa gidiyorum. Ben bu sporu daha önce televizyonlarda görmüştüm, filmlerde görmüştüm ve çok beğendim. Geçen yıl da katılmayı istiyordum ama bu seneye nasip oldu. Çok güzel bir spor, bütün çocukların bunu yapmasını isterim.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum