Projeler, yönetimle paylaşıldı

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, yeni dönem çalışma planlarını Oda Yönetimi ile paylaştı

Projeler, yönetimle paylaşıldı
23 Ekim 2015 - 19:26
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, yeni dönem çalışma planlarını Oda Yönetimi ile paylaştı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Oda Yönetim Kuru Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu ile Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, yeni dönem çalışma planlarını Oda Yönetimi ile paylaştı.
Atik’ten Yönetim Kurulu’na teşekkür
Yürüttükleri çalışmalara destek veren Oda Yönetimi’ne teşekkür eden Gülay Atik, “Yönetim Kurulumuzun desteği ile pek çok güzel proje gerçekleştirdik. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği ile Kadın Girişimci Yönetici Okulu Eğitimini tamamladık. Bafra, Terme, Çarşamba, Vezirköprü ve Havza ilçelerimizde İş’te Ben Projesi ile yüzlerce lise öğrencisine ulaşarak, onlara girişimcilikle ilgili bilgi verdik. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle temasa geçerek diğer yedi ilçemizde de bu eğitim projesini gerçekleştirme yönünde ortak kanaate vardık. Ayrıca, yapmış olduğumuz görüşmede bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamak adına gittiğimiz okulların seçilecek öğretmen ve okul idarecilerine girişimcilik konusunda eğitim verilmesi yönünde çalışmalar yapmayı planlamaktayız. Projenin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından katkı alınması yönünde temaslarımıza başladık” dedi.
Liselerde, “Girişimcilik Gazetesi” yayımlanacak
Yeni dönem çalışma planları hakkında görüşlerini ifade eden Atik, “Okullara yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladığımız bir diğer proje ise, liselerde “Girişimcilik Gazetesi” yayınlamak. Böylece gençlerde girişimci kültürünün geliştirilmesini hedefliyoruz. Yine bu eğitim öğretim yılı döneminde Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle üniversite öğrencilerini, Samsunlu girişimcilerle buluşturup deneyim paylaşımları yapmak ve Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde yerel bir G3 zirvesi düzenlemeyi planlamaktayız. Bu zirvede, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile Samsunlu girişimcilerin mentörlüğünde çalışmalar yapılması ve program sonunda panel yapılmasını öngörüyoruz. Öte yandan, tüm Karadeniz illerinin Kadın Girişimci Kurullarının Başkanlarının davet edileceği bir bölge toplantısı yapılması hususu da programlarımız arasındadır. Sizlerin desteğiyle yeni dönemde de güzel ve başarılı çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Murzioğlu başarılar diledi
Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’ne yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kadın girişimcilerin iş hayatında daha aktif rol almalarının önemine vurgu yaparak, Oda Yönetimi olarak yürütülen çalışmalarda gerekli desteği vereceklerini söyledi. Oda çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu faaliyetlerini önemsediklerinin altını çizen Murzioğlu, “Sizlerin fikirlerine ve projelerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da açığız. Bizim insanımızın girişimci ruhu çok yüksek. Yeter ki hedeflerimizi her zaman büyük tutalım. Önemli olan doğru fikirleri en iyi şekilde uygulamak. Sizlerde bunu başarıyla yerine getiriyorsunuz. Yeni çalışma döneminizde sizlere başarılar diliyorum” diye ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum