Reklam
Reklam
Reklam

Pilin Hammaddesini Atmamalıyız!...

Uluslararası pil geri dönüşüm hizmeti ile fiziksel, kimyasal (hidrometalurjik) ve termal (pirometalurjik) prosesler dâhilinde primer ve sekonder pillerden hammadde kazanımı sağlayan, birçok değerli ve kritik hammaddeyi ekonomiye geri kazandıran Exitcom, tesisinde öncelikle ikincil ömrü olan pilleri test ederek yeniden kullanıma öncelik veriyor.

Reklam
Pilin Hammaddesini Atmamalıyız!...
02 Mayıs 2023 - 11:25
Reklam
Exitcom Genel Müdürü Murat İlgar, “Pilin hammaddesini atmamalıyız, sahip çıkmalıyız bu bizim vatandaşlık görevimizdir” dedi. Uluslararası politika ve direktifleri yakından takip ettiklerini belirten İlgar, ayrıca son yıllarda gerçekleştirilen birçok yeni düzenleme ile sürdürülebilirlik, döngüsel ve yeşil ekonomi, yaşam döngüsü, yeniden kullanım gibi alanlarda da kendini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti. Yeni üretilen endüstriyel, elektrikli araç ve otomotiv pillerinde belirlenen minimum miktarlarda geri dönüştürülmüş kobalt, nikel ve lityum kullanılması gerektiğini açıklayan Murat İlgar, diğer yandan tüm dünyada etkisini gösteren aşırı hava koşullarının artmasıyla birlikte küresel ısınma ve iklim değişikliği sorununun son zamanların en güncel sorunları arasında yerini aldığını, bu bağlamda Aralık 2019'da Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan Avrupa'yı 2050 yılına kadar iklim nötr hale getirmeyi amaçlayan “Avrupa Yeşil Mutabakatını” ve ortaya koyduğu politikaları yakından takip ettiklerini söyledi.
Elektronik Atıklar Bizim Vatandaşlık Görevimiz
Ünlü yapımcı ve senaryo yazarı Birol Güven’in sunduğu Gelecek Geliyor programına konuk olan elektronik atık firması Exitcom’un Genel Müdürü Murat İlgar, izleyicilere çocuklarımızın geleceği için elektronik atıklar ve yönetimi hakkında önemli bilgiler verdi. Kullanmadığımız içinden elektrik geçen her şeyin elektronik atıklar olduğunu belirten İlgar “Bundan böyle madeni biz toprakta değil atıkta arayacağız” dedi.  Eğitimin evden başladığını, çocuklarımızı bu elektronik atıklar ve yönetimi konusunda bilinçlendirmenin geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu açıklayan Murat İlgar konuyla ilgili olarak uyarılarda bulundu.
Türkiye’nin ilk elektronik atık geri dönüşüm firması olan Exitcom, Kocaeli Kartepe’deki tesislerinde her türlü elektronik atığın dönüşümünü yapıyor. Buzdolabından floresana, tonerden bilgisayara kadar tüm atıklar otomatik makinelerde ayrıştırılıyor. Daha önce toplanıp yurt dışına gönderilen piller de Türkiye’de sadece bu tesiste geri dönüştürülüyor. Exitcom’un bir başka önemli hizmeti ise kişisel verileri barındıran elektronik materyallerin Avrupa standartlarında imha edilmesi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum