Paylaşarak Sevindiren Yardımlar Yüzleri Güldürüyor

İlkadım Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Koordinasyon Merkezi ‘Hayır Çarşısı’, hayırseverlerden alınan ihtiyaç fazlası kullanılabilir durumda olan eşyaları alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Paylaşarak Sevindiren Yardımlar Yüzleri Güldürüyor
14 Aralık 2020 - 17:26
İlkadım ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere uzanan yardım eli olarak en kapsamlı hizmeti veren yerlerden biri olan Kadın Koordinasyon Merkezi, hayır çarşısı beyaz eşyadan mobilyaya, giysiye kadar geniş ürün yelpazesiyle hem eşya vermek isteyenlerin, hem de ihtiyaç duyan dar gelirlilerin başvurduğu ilk adreslerden biri hâline geldi.  Her gün onlarca kişiden kullanılmış veya yeni eşyaları alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kadın Koordinasyon Merkezi aynı gün içeresinde 3 aileye eşya yardımında bulundu.
Hayır Çarşı ile yardım eliyoruz
Farklı farklı eşyaların verildiği adreslerde yapılan yardımları yerinde takip eden Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş, ”Kapasitesi büyük depomuzla hayırseverlerden aldığımız, fazla olan veya ihtiyaç kalmayan eşyaları atıl olmaktan kurtararak ekonomiye yeniden kazandırıyoruz. Hayır Çarşımızda reyon reyon ayrılan ürünler arasında ütüden beyaz eşyaya, mutfak araç gereçlerinden halıya,  mobilyalardan müzik setine kadar bir ev için gereken her şeyi bulmak mümkün. Gelen ikinci el kıyafetler ise kuru temizleme ve ütü bölümünden geçtikten sonra reyondaki yerini alıyor. İsteyen vatandaşlar da yeni veya hiç kullanılmamış eşyalar bağışlayabiliyor” diye konuştu.
Atıl eşyaları yenileyip ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz
İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında her aileye ulaşmak için özveri ile çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar ve projeler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yüzlerini güldürmeye devam ediyoruz. Paylaşarak sevindir projemiz ile yardım sever vatandaşların bağışladıkları eşyaları evlerinden alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız, Sosyal Yardım Merkezinin irtibat numaraları olan 444 55 01 hattından dâhili (1055-56) numaralarını arayarak eşyalarını bağışlayabilir ve talep ve ihtiyaçları için müracaatta bulunabilirler. Amacımız, ilkadım’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha güzel bir hayat sürmelerinde destek olmak. Bu projemize destek veren hayırsever vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum