PARA-TAEKWONDO DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Samsun'da ‘2'inci Grand Prix Dünya Taekwondo Şampiyonası’ ve ‘6

PARA-TAEKWONDO DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI
18 Eylül 2015 - 10:04
Samsun'da ‘2'inci Grand Prix Dünya Taekwondo Şampiyonası’ ve ‘6. Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası Tekkeköy Yaşar Doğu spor Salonu’nda düzenlenen programla ile start verdi.
Vali İbrahim Şahin, 17–20 Eylül 2015 tarihlerinde 36 ülkeden 125 sporcunun katılımıyla Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen k ‘2'inci Grand Prix Dünya Taekwondo Şampiyonası organizasyonunun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı.

[gallery ids="34777,34778,34779"]
TÜM EKİMİZ İLE BİRLİKTE GAYRET SARF EDECEĞİZ’
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, “6. Para-Taekvondo Şampiyonası ile 2. Seri Grand Prix Taekwondo Dünya Şampiyonasının tarihi, doğası ve kültürü ile Karadeniz’in en güzel şehrinden biri olan Samsun’da yapılmasından son derece mutluluk duymaktayız. Şampiyona boyunca tüm konuklarımıza Türk konukseverliğinin en güzel örneklerini göstermek için tüm ekimiz ile birlikte gayret sarf edeceğiz. Müsabakaların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi dileklerimle tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi. 
SAMSUN’DA YAPILMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon CHOUE yaptığı konuşmasında, “Dünya taekwondo federasyonu olarak  ‘2. Grand Prix Dünya Taekwondo Şampiyonası’ ve ‘6. Para-Tekwondo Dünya Şampiyonası organizasyonunun Samsun’da yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye taekwondoda dünya taekwondo federasyonu olarak 206 üyemiz arasında en güçlü ülkelerden birisidir. Bu şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, müsabakalara katılan bütün sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

[gallery ids="34780,34781,34782"]


Valimiz Sayın İbrahim Şahin basın toplantısında yaptığı konuşmasında, ’’Samsun sağlık kenti, İlkadım kenti, Samsun üniversiteler kenti ve Samsun aynı zamanda spor kentidir. Samsun’da spor tesisleri adına çok iyi mesafeler alıyoruz. Ben bu tarz büyük organizasyonların ilimizde yapılmasını sağladıkları için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu görkemli diyebileceğimiz spor salonunda çok önemli bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Burada başlayacak olan müsabakalarda Uluslararası ‘2. Grand Prix Dünya Taekwondo Şampiyonası’ ve ‘6. Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası 36 ülkeden 125 sporcunun katılımıyla düzenleniyor. Bilindiği gibi Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Bu Cumhuriyet tarihinde Türkiye’de düzenlenmiş en büyük organizasyonlardan biri olacaktır. Ben bu müsabakalarda dostluk, centilmenlik ve yeni arkadaşlık edinilmesini temenni ediyorum. Bu şampiyonanın Samsun’da yapılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlayarak tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
TAEKWONDO SAMSUN’DA BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ 

[gallery ids="34776,34775,34774"]


Düzenlenen basın toplantısının ardından yapılan seremonide şampiyonaya katılan ülkelerin bayrak geçişi yapıldı. Daha sonra Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue, Vali İbrahim Şahin'e plaket hediye etti. Vali  İbrahim Şahin'de  23-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında Kore’de yapılan Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olan Samsunlu taekwondocu Ahsen Şengün’e altın verdi. Daha sonra müsabakaları yönetecek olan hakemler, hakemlik yemini, sporcular da sporcu yemini etti. Yapılan yeminlerin ardından da Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin Taekwondo şampiyonalarının açılışını gerçekleştirdi Seremoniye ayrıca,  Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, TTF Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Ramazan Erçin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ilçe belediye başkanları ile sporcular katıldı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum