ÖZGECAN YASASI NEDEN HALA ASKIDA?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

ÖZGECAN YASASI NEDEN HALA ASKIDA?
12 Şubat 2018 - 11:13
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Özgecan Aslan’ın katledilişinin üçüncü yılı dolaylısıyla bir açıklama yayınladı.
Özgecan Aslan’ın hunharca bir cinayete kurban gitmesinin ardından Türkiye’de kadın haklarının birçok platformda konuşulmaya devam ettiğini, ancak kadına yönelik şiddetin artarak sürdüğünü söyleyen Tufan Akcagöz, “Özgecan, 3 yıl önce adeta hepimizin canından can koparılmak suretiyle katledildi. Öyle utandık, öyle utandık ki, Özgecan Aslan’ın adını sokaklara, caddelere, kadın sığınma evlerine verdik. Toplum olarak, onun yaşaması için belki de zamanında müdahale etme gücümüz varken bunu yapmadık. Eğitim sistemini, kadın düşmanlığından soyutlayamadık. Cinsiyet ayrımcılığını, toplumun dışına çıkaramadık. Kadınların özgürlük senedi, 1920’li yıllarda imzalanmışken, aradan yüz yıl geçmesine rağmen, kadın hakları noktasında ileriye gidemedik, aksine geriledik. Özgecan Aslan cinayeti, kadın hak ve özgürlüklerine yönelik bir saldırıdır. Bu, basit bir cinayet olarak kabul edilmemelidir. Cinayetin ardından, bir kısım medyatik şahıs tarafından yapılan ve adeta cinayeti meşru göstermeye yönelik açıklamalar da bu iddiamızın bir delili olarak kabul edilmelidir. Gençlerimize yazık oluyor, kadınlarımıza yazık oluyor ve elbette geleceğimize yazık oluyor. Sessiz kaldığımız her kötülük, mutlaka bir gün bizim kapımızı da gelip çalacak. Kadın da erkek gibi, bu ülkenin bir vatandaşı, parçası. Kadını dışlayan, ikinci sınıf gören her anlayışı kaçtığı yere kadar kovalamadan, kadını özgürleştiremeyiz, kadın haklarını koruyamayız. Özgecan Aslan öldürüleli, 3 yıl oldu. Bu 3 yıl içinde Samsun da dahil olmak üzere acaba kaç kadın daha cinayete kurban gitti? Bunları mutlaka bilmek zorundayız ve şiddeti toplum hayatından belki tamamen çıkaramasak bile, etkisizleştirmek için çaba göstermeliyiz” dedi.
Bunun gibi cinayetlerin bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadele etmeliyiz diyen Tufan Akcagöz, “Siyaset kurumuna büyük iş düşüyor. Özgecan Aslan cinayeti sonrasında CHP Milletvekilleri, ‘Özgecan Yasası’ adıyla anılan ve zaman aşımı, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını öngören teklifi Meclis’e taşıdılar. Bu teklif hala Meclis’te bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerini kutluyorum. Halktan aldıkları yetkiyi, doğru kullanmışlardır. Peki, bu teklif hala neden askıda tutuluyor? Yazık, günah değil mi? Bir daha böyle cinayetler yaşanmasın diye yapılan bu çalışmaya AKP Milletvekilleri neden destek vermiyor? Hiç şüphe yok ki, cezalar caydırıcı olursa bu tarz cinayetlerin önüne geçilebilir. Ve görüyoruz ki, AKP samimi değil. Ortaya böyle bir korkunç tablo çıktıktan sonra ağlamayı herkes becerir ama önlemek, çare aramak, devletin görevidir. Hükümet bu görevini yerine getirmiyor ve pasif kalıyor, bunu görüyoruz. Bu nedenle, ya kendileri Parlamento’ya, kadın haklarını koruyan ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini hedefleyen bir yasal düzenleme getirirler, ya da partimizin çalışmasını desteklerler. Aksi halde, bundan sonra ortaya çıkabilecek her hazin tablonun sorumlusu bizzat kendileridir. Özgecan Aslan’ı ve şiddete kurban gitmiş bütün kadınlarımızı, kızlarımızı saygıyla anıyorum” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum